תבשיל עוף עם פלפלים ממש טעים בלי יותר מידי עבודה, להכין אורז, קינואה או פתיתים כתוספת ויש לכם יופי של ארוחה.
רכיבים:
שמן לטיגון
6 חלקי עוף
1 בצל חתוך לרצועות
4 שיני שום קצוצות
2 גמבה חתוכה לרצועות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
מלח
פלפל
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
2 כפות רסק עגבניות (קופסה של 100 גרם)
1 כוס מים
אופן הכנה:
- מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מעט מזהיב ומוסיפים את השום להמשך טיגון קצר.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את הגמבה להמשך טיגון של 3 דקות.
- מוסיפים לסיר את חלקי העוף ומטגנים עד שהוא מתחיל לשנות מעט את צבעו.
- מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה וכורכום, מערבבים ומוסיפים מים ורסק עגבניות ומערבבים שוב.
- מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור על אש נמוכה למשך כשעה, עד שהירקות והעוף מתרככים.
2 כפות רסק עגבניות הן הרבה פחות מקבוצה של 100 גרם. אז מה הכוונה? 2 כפות? או קופסה שלמה של 100 גרם?
היי דורית
2 כפות זה פחות או יותר קופסת רסק עגבניות קטנה של 100 גרם
קופסה
עשיתי יצא מעולה… אפשרי להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה
היי גילה
תודה רבה 🙂
מהניסיון שלי בנושא, כדאי להתחיל את הבישול בטיגון קל של חלקי העוף בשמן זית לצורך אטימה. להוציא את העוף ולהוסיף עוד קצת שמן לנוזלים מהעוף ולהוסיף את הירקות. ורק אחר כך להחזיר את העוף ולהוסיף נוזלים + רסק עגבניות. סתם, זורק רעיון . . .
נראה טוב ומריח מצוין. הכנתי לליל הסדר נראה איך יהיה 🙂
מקווה שאהבו את העוף
חג שמח 😊🙏