המתכון הזה של תבשיל בשר עם פטריות וערמונים, הוא אחד התבשילים הטעימים ואני לא מגזים. הוא דורש סבלנות כי הוא צריך לבלות על אש נמוכה כמה שעות, אבל אז מתקבל תבשיל בשר שפוט מנס בפה וכל כך טעים. שזה באמת שווה את הזמן המתנה ועד שהתבשיל מוכן אתם יכולים להכין סיר של אורז לבן.
רכיבים:
שמן זית
1 קילו בשר צלי פרוס לקוביות גדולות
2 בצלים סגולים פרוסים לארבע
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
פלפל
1 כוס מים רותחים
1 סלסלת פטריות שמפיניון
2 חבילות ערמונים
מלח
אופן הכנה:
- בסיר נמוך מחממים מעט שמן זית לטיגון, ומוסיפים את הבצלים. מטגנים אותם מעט עד שהם מקבלים גוון מעט זהוב.
- מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים אותו מכל הצדדים עד שהבשר נסגר מכל הצדדים.
- מוסיפים את התבלינים, כמון, כורכום ופלפל, מערבבים ומוסיפים את המים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור על אש נמוכה כשעה וחצי. מדי פעם מומלץ לערבב מעט ובעדינות.
- מוסיפים מלח ואת הפטריות והערמונים, מערבבים וממשיכים לבשל עם מכסה סגור למשך כשעה נוספת, עד שהבשר נהיה רך.
- במידה ויש עוד הרבה נוזלים ניתן לצמצם את הרוטב על ידי השארת מכסה הסיר מעט פתוח, למשך כעוד שלושים דקות.
נראה מעולה -האם הבשר שהשתמשת פה זה כתף 5 ? אין צורך להרתיח קודם בכדי להוציא את הלכלוך?תודה
היי ענת
אין צורך הטיגון של הבשר בתחילת הבישול כבר מספיק, אבל תמיד את יכולה לשטוף אותו במים לפני הבישול
אההה סליחה ולגבי הסוג בשר
אפשר כתף 5 או כל בשר שמתאים לצלי
אשמח לשמוע איך יצא לך 🙂
מתרחקת מבש
מה זה בשר צלי?
איזה חלק? מה לבקש מהקצב?
היי רינה
אני משתמש בצלי כתף, חלק מספר 5.
אבל את תמיד יכולה לבקש מהקצב שימליץ על בשרה צלי טוב.
אני מכינה את המתכון הנפלא הזה עם בשר הודו! רק חשוב שזה מהנתח המספיציפי הזה: שוק הודו מפורק או נכון לאמר מפורקת??(שוק זו נקבה לא??) בכל אופן,מוסיפה תבלין גריל עוף די בנדיבות,מלח ופלפל,חיזוק קטן של כמון(ללא כורכום)
אופס! בטעות שלחתי באמצע…☺,מי שרוצה רוטב סמיך יכול להוסיף מעט קמח בהתחלה עם סגירת הבשר או להוסיף תפ"א לתבשיל שיוצא מדהההים!הבישול הרבה יותר קצר היות ומדובר בצלי,בערך חצי שעה או אם יש תפ"א אז עד שהוא רך.אני משחקת עם המתכון לא מעט,ומוביפה לעיתים גם גזר חתוך גס שעובר טיעון עם הכל בהתחלה והוא גם יוצא מעדן של ממש,אבל בד"כ שומרת על המתכון הבסיסי שונים כל כך בזכות פשטותו! ממליצה בחום!