
רולדת בשר בבצק עלים היא יופי של מנה ראשונה לארוחה, תמיד קוצרים מהמנה הזאת אין ספור מחמאות. את הרעיון של בצק עלים ממולא בבשר אפשר לקחת לעוד הרבה מקומות ולהוסיף למנה גם פטריות וזה יוצא פשוט משגע.
רכיבים:
1 חבילת בצק עלים
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
1/2 כפית פפריקה
מלח
פלפל
1 ביצה
אופן הכנה:
- מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו טוב. מוסיפים את התבלינים.
- מצננים את תערובת הבשר.
- מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
- פותחים את הבצק עלים לשלושה חלקים ברוחב 15 ס"מ כל אחד. במרכז מניחים את תערובת הבשר.
- משני צידי הבצק יוצרים חתכים ברוחב 2 ס"מ, סוגרים את הרצועות בהצלבה.
- מורחים ביצה מעל הרולדה ומפזרים מעל שומשום.
- מכניסים את רולדת הבשר לתנור ואופים למשך 10 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 25-30 דקות עד שהרולדה מזהיבה.
טיפים של בישולצ'יק:
- את 10 הדקות הראשונות של האפייה תמיד מתחילים בחום גבוה, כך העלים נפתחים. ממשיכים לאפות בחום נמוך בכדי שהבצק עלים יאפה מבפנים.
- אין צורך למהר להוציא את הרולדה מהתנור בתום הזמן, כבו את התנור ותנו לרולדה לנוח בתנור עוד כמה דקות.
נראה ממש טעים
תודה רבה
תודה רבה ורד
רולדת בשר נראית כל כך טעימה ומרשימה,שבת שלום בישולצ׳יק
תודה רבה בתיה
תספרי לי איך היא יצא לך
הבשר טחון כולל עוף ובקר?
היי ענת
כן הבשר טחון
מחלקים לשלושה חלקים ומכל חתיכה יוצא בורקס?
היי נטלי
לא, מחלקים לשלוש, במרכז מניחים את בבשר וכל חתיכה מהשולים סוגרת את הרולדה
אז הגיע יום ושישי והכנתי את הרולדה
לא הספקתי לצלם וכבר נטרפה
תודה רבה 🙂
היי נטלי איזה כיף לשמוע 🙂
לא הבנתי איך להכין את הרולדה
האם מחלקים אותה ל-3 ויוצאות לי בעצם 3 רולדות?
היי מיכל
מחלקים את הבצק לשלוש ומניחים במרכז את תערובת הבשר, ועם השולים עוטפים את הרולדה.
היי, רולדת בשר מבצק עלים 1) כמה רולדות יוצאים? 2) האם לרדד את הבצק? תודה
היי רחל כמות הבשר מספיקה לרולדה אחת גדולה, אבל ניתן להכין גם רולדות קטנות יותר (אישיות)
לגבי הבצק אני מרדד אותו מעט.
מקווה שעזרתי, אם יש עוד שאלות אני כאן
וכמובן אשמח לדעת איך יצא לך?
חשבתי שיש לי בצק ולא היה, הפשרתי מלוואח ואפיתי בו את הבשר יצא מעדן…..
היי סיגל
יופי של אלתור ותודה על השיתוף 🙂