עוף בתנור הוא ללא ספק אחת המנות הטעימות ומהירות ההכנה שיש והיא תמיד מתקבלת יפה בכל ארוחה, אם של יום שישי בערב או סתם ביום חול. בשבילי עוף בתנור זו מנה מבית אמא ואני יכול להיות בטוח שלכל אחד יש את הזיכרון של העוף בתנור שאמא שלו הייתה נוהגת להכין, זאת גרסה שאני אוהב להכין למשפחה שלי.
רכיבים:
6 חלקי עוף
3 גזרים
2 בטטות
4 תפו"א
2 בצלים
1 עגבניה
שמן זית
1 כף פפריקה
1/2 כפית כמון
1 כפית כורכום
מלח
פלפל
אבקת מרק
2 כפות סילאן
אופן הכנה:
- משרים את חלקי העוף עם שמן הזית והתבלינים, לפחות לחצי שעה.
- חותכים את הירקות לחתיכות גסות.
- מניחים את חלקי העוף במרכז התבנית.
- את הירקות מניחים בקערה שבה היה העוף ומוסיפים מעט שמן זית, מערבבים את הירקות עם תערובת התבלינים שנותרה בקערה. אם לא נשאר מספיק מתערובת התבלינים בקערה ניתן להוסיף עוד.
- מניחים את הירקות בתבנית מסביב לעוף.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך שעה ועשרים.
את העוף בירקות מכניסים לתנור מכוסה בנייר כסף או לא?
היי בתיה
לא אין צורך לכסות את העוף בניר כסף
הכנתי את העוף בתנור ויצא טעים מאוד.
היי בתיה
תודה רבה על השיתוף אין עליך 🙂
[…] את המתכון הזה של שעועית ירוקה מוקפצת כתוספת למתכון של עוף בתנור או חזה עוף […]
האם תפוחי האדמה לא ישרפו במשך חימום של שעה ועשרים דקות? זה נשמע לי יותר מידי
היי איציק
אתה יכול אחרי שעה לראות מה קורה עם תופחי האדמה, אם הם נראים לך מוכנים אז תוציא את התבנית מהתנור
ושיהיה בתאבון