אם יש עוגה מושלמת ליד הקפה זו ללא ספק העוגה הזו, עוגת תפוזים פרשית וטעימה, שממש עושה חשק לישר ולישר. אז למי שאוהב עוגות עם ריח הדרים אסור לפספס את המתכון הזה של עוגת תפוזים.
מתכון לשתי תבניות אינגליש קייק
רכיבים:
3 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
1/2 1 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1/2 1 כוס מיץ תפוזים
1/2 3 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפייה
גרידה מתפוז אחד
אופן הכנה:
- במיקסר מקציפים ביצים ביחד עם סוכר וסוכר וניל עד שנוצרת קציפה תפוחה.
- בהדרגה מטפטפים שמן תוך כדי שמקציפים במהירות נמוכה, עד שהשמן נספג במלואו.
- מערבבים את הקמח עם אבקת אפיה.
- מחליפים במיקסר לוו גיטרה ומוסיפים קמח עם אבקת האפייה לסירוגין עם מיץ התפוזים כל פעם שליש .
- מוסיפים את גרידת התפוזים לתערובת וממשיכים לערבוב קל נוסף.
- משמנים את התבנית עם ספרי שמן ומעבירים את התערובת לתבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות ואופים כ 45 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב והקיסם בבדיקה יוצא יבש.
טיפים של בישולצ'יק לעוגה מוצלחת:
- על מנת שהעוגה תצא נימוחה ורכה מומלץ להשתמש בקמח עוגות או עוגיות, מכיוון שזהו קמח המכיל כמות קטנה יותר של גלוטן.
- במקרה שאין סוכר וניל ניתן להחליף בכפית של תמצית וניל ולערבב אותה עם המיץ תפוזים.
- ניתן לשדרג את העוגה ולהוסיף שוקולד צ'יפס או חתיכות פרי מסוכר.