אחת העוגות הקלות להכנה וסופר טעימה, אצלנו היא מתחסלת בתוך יומים. השילוב המושלם של טחינה עם סילאן מקנה לעוגה טעם של חלווה, שגורם לך לרצות עוד פרוסה בכל פעם. אז תכינו כוס קפה ותחתכו לכם פרוסת עוגת טחינה וסילאן ומובטחות לכם כמה דקות של נחת.
מתאים ל- 2 תבניות אינגלישקייק או לתבנית קוגלהוף
רכיבים:
4 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סילאן
2 כוסות קמח תופח
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה ביצים, חלב, סוכר, שמן, טחינה וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים את התבנית ומעבירים את הבלילה לתבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך 40-45 דקות. יש לבדוק עם קיסם שהעוגה יבשה במרכז. אם אופים בתנית אינגלישקייק זמן האפיה יהיה קצר יותר, אז חשוב לשים לב ולבדוק את העוגה אחרי 30 דקות.
מה אפשר במקום חלב שיהיה פרווה?
תודה
היי שולי
את יכולה להחליף בחלב סויה
מיץ תפוזים במקום חלב יפגע במרקם או בטעם?!
היי אושרת
לא ניסיתי וזה נשמע לי פחות מוצלח בגלל הסילאן, אני לא יודע כמה הוא ישתלב עם התפוז.
היי, האם ניתן להשתמש בטחינה משומשום מלא? תודה
שלום לטירונית
העוגה יוצאת מצוין עם טחינה משומשום מלא
אשמח שתשתפי אותי איך יצא לך 🙂
לסכרתיים, איזה מרכיב אפשר במקום סוכר חום?
היי חנה
לסוכרתיים גם סילאן לא ממש בריא, אז העוגה הזאת קצת בעייתית
צריך לעשות יותר מידי שינוים ואז היא מאבדת את הטעם הטוב שלה
היי. אפשר לנסות עם מים במקום חלב? ניסית? תודה ברכה
איך אופים בכזו תבנית בלי שיידבק?
היי בני
פשוט מאוד משמנים את התבנית עם ספרי שמן
היי, האם אפשר להחליף סילן בדבש?
שלום אנה
כן אין בעיה להחליף את הסילאן בדבש
חג שמח ושנה טובה
תודה! רצה למטבח 🙂 חג שמח!
כמה התגעגעתי!!! המון זמן לא נידנדתי לך…למרות שאני דיירת קבועה ב "ביתך"! אם רק היית יודע כמה פעמים עמדתי על מתכון העוגה הזו ובסוף ויתרתי,מהחשש שהיא תהיה כבדה או דחוסה,ולא! לא אתה האשם! התאכזבתי מכל העוגות שניסיתי עם טחינה,קניתי,אפיתי,קיוויתי ו…התאכזבתי…העוגה הזו היא מהסוג הדחוס?? בבקשה תאמר לי כדי שלא אתאכזב שוב…כדי שתבין את העדפתנו,מכורים פה לעוגת השייש והתפוזים שלך!!! ממתינה לתשובתך כדי לדעת אם להכין….בינתיים,חיבוק ענננק!
היי יעל
דבר ראשון כיף גדול שאת נהנת מהמתכונים שלי, עשית לי את היום
לגבי העוגה כן היא יחסית דחוסה וזה בגלל הטחינה, אין הרבה מה לעשות בעינין.
אם את רוצה המלצה לעוגה טובה נוספת, תנסי את העוגת נוטלה (אצלנו היא רצה חזק)
מצרף לך קישור שהיה לך קל למצוא http://www.bishulchic.co.il/עוגה-בחושה-נוטלה/
תמשיכי להנות מהמתכונים 🙂
אני יודע ש1 כוס סוכר חום בהיר לא מסתדר עם 1/2 כוס סילאן כי אני יודע שסילאן תמרים מכיל רק תמרים ומים אז בגלל זה סוכר לא מסתדר עם סילאן אז עם סילאן וסוכר לא מסתדרם אני ממרה את כל 1 כוס סוכר ב1 כוס סילאן ובמתכון גם צריך 1/2 כוס טחינה גולמית כמה עד צריך עד 1כוס טחינה גולמית
אפשר לשים מים במקום החלב ? כדי שתצא פרווה.
היי אופיר כן זה אפשרי בהחלט
יש תחליף לבצים לטבעונים ??.?
שלום ויוי
לא ניסיתי אז לא רוצה להגיד לך סתם 🙁
האם אפשר במקום חלב לשים שמנת מתוקה פרווה?
היי בלה
את יכולה להחליף בשמנת פרווה או בחלב סויה זה גם יוצא מצוין
אשמח לשמוע איך זה יצא 🙂
איזה גודל ביצים?
היי שירה
אני בדרך כלל משתמש בביצים בגודל L
תודה רבה!!!, והאם בסדר לעשות עם סוכר רגיל?
היי שיר את יכולה להשתמש בסוכר לבן
הסוכר החום מעט יותר בריא ונותן גוון כהה יותר לעוגה
ועם יש לו ביצים בגודל M הזה כמה ביצים עד להוסיף לעוגה
היי תמיר
הייתי עדין משתמש באותה כמות ביצים
אני יודע שה 1 כוס סוכר חום בהיר לא עליך עם 1/2 כוס סילאן אז עם אני ממרה את כל 1 כוס סוכר חום בהיר בעד 1 כוס סילאן ו יש במתכון 1/2 כוס טחינה גולמית אז כמה עד טחינה גולמית לאוסף
באיזה שמן מומלץ להשתמש?
היי חן אני משתמש בשמן קנולה
ועם זה סילאן חרובים זה כן מסתדר עם מיץ תפוזים
אפיתי אותה היום בשתי תבניות אינגליש קייק.
יצאה אחרי 30 דקות, חסרת טעם, לא מספיק טחינה בעיני.
מאד קלה להכנה, מאד לא טעימה.
גליה שלום אמרתי שי עשות את העוגה הזת בתבניות אינגליש קייק אמרתי שה חסרת טעם לא מספיק טחינה אלי תנסי עד פעם את העוגה הזת עד פעם רק עם תוספת של טחינה עד כמה שלך נראה חוסר ועם עד פעם ישת לך אתה הדבר הזה אני חשבה שאתה עושת טועית עם הסילאן כי ישתמשת עד החשבה עם סילאן לא טבעי ועם היות משתמשת עם סילאן הטבעי 100% תמרים לא תוספת סוכרים לא חומרים משמרים וגם להסתכל בטובלה של מצרכים של הסליאן הטבעי 100% תמרים לא תוספת סוכרים לא חומרים משמרים איום יש או אין תוספת סוכרים ותוספת חומרים משמרים זה היות מרגשה את אה הבדיל בעוגת הזה ומבנה את הטועית שה עשית עם הסילאן הלא טבעי לבין הסילאן הטבעי 100% תמרים לא תוספת סוכרים לא חומרים משמרים וגם להסתכל בטובלה של מצרכים של הסליאן הטבעי 100% תמרים לא תוספת סוכרים לא חומרים משמרים איום יש או אין תוספת סוכרים ותוספת חומרים משמרים
וואו חייבת להגיד לך שיצאה עוגה סוףףףף… החלפתי את החלב במים…