סטייק טונה אדומה

סטייק טונה אדומה

לא יודע מה איתכם אבל אני עד לא מזמן נפגשתי עם טונה אדומה בעיקר בסושי. פעמים רבות הייתי פוגש אותו קפוא במקפיא בסופר ולא ממש מתלהב מהרעיון לקנות דג קפוא. אך יום אחד אזרתי אומץ וקניתי כמה דגי טונה אדומה, היפשרתי אותם לאט. ומה אני אגיד לכם יצא כל כך טעים, ששאלתי את עצמי איך לא עשיתי את זה קודם. כמובן שעדיף לקנות סטייק טונה אדומה טרי, אבל אם אין בנמצא אז גם האופציה הקפואה היא לא רעה בכלל.

אני הכנתי לצד הסטייק טונה אדומה שעועית ירוקה מוקפצת עם סויה, אבל אפשר גם כתוספת להכין תפו"א בתנור.

5 טיפים של בישולצ'יק לסטייק טונה אדומה מושלם

  1. ליבש את הטונה היטב

    חשוב מאוד ליבש את הסטייק טונה אדומה עם ניר סופג לפני הצריבה במחבת, מכיוון שהרטיבות של הדג מפריע לתהליך הצריבה. הייבוש נכון גם לדג טונה אדומה טרי וגם לדג טונה שמופשר.

  2. לשמן את הדג לא את המחבת

    אחת הבעיות שמחממים מחבת לטמפרטורה גבוה זה שהשמן נשרף, לכן מומלץ לשמן היטב את הדג ולא את המחבת.

  3. מחממים טוב טוב את המחבת

    לפני שצורבים את הסטייק טונה חשוב מאוד לחמם ממש טוב את המחבת, במשך כחמש דקות. אם אתם רוצים ליצור מראה יותר מרשים אז כדאי לחמם מחבת פסים, זה נותן לדג סימני צריבה ממש יפים.

  4. פחות ולא יותר

    לסטייק טונה יש נטייה להתייבש בקלות, לכן מומלץ לא לצרוב אותו יותר מידי. שתי דקות מכל צד זה בהחלט מספיק.

  5. מכינים את הסטייק אחרון

    את הסטייק טונה אדומה מומלץ להגיש ישר מהמחבת, לכן יש להכין את התוספות מראש ורק אז לצרוב את הטונה על המחבת.

 

רכיבים:

4 נתחים של סטייק טונה אדומה
שמן זית
מלח
פלפל גרום טרי

 

אופן הכנה:

  • מיבשים היטב את הסטייק טונה אדומה בעזרת ניר סופג.
  • מורחים את הדג בשמן זית משני הכיוונים.
  • מתבלים במלח ופלפל
  • מחממים היטב מחבת, אם יש מחבת פסים אז עדיף זה נותן מראה ממש יפה לסטייק טונה אדומה.
  • צולים את הסטייק טונה אדומה כ 2-3 דקות מכל צד ומגישים חם ישר מהמחבת.

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

תגובה אחת

  1. יעל חכים הגב

    עדיף להמליח רק אחרי שהדג מוכן כיון כי המלח סופח את כל הנוזל ומייבש אותו .לשים בתהליך הצריבה רק את הפלפל השחור

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד