מי שאוהב פיצה יודע שאין על פיצה ביתית, הכיף הגדול שהבית מתמלא בריח של פיצרייה. מתכון לבצק פיצה פשוט זה הוא אחד האוהבים עלי, אני נוהג להכין אותו מראש, מחלק לשלושה חלקים ומקפיא. אז ברגע שהילדים רוצים פיצה, אני מפשיר את הבצק ויש להם פיצה ביתית טעימה.
מתכון לשלוש פיצות משפחתיות גדולות
חומרים לבצק הפיצה:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרים טריים (50 גר')
1 שקית אבקת אפיה (לא חובה אבל משפר את התפיחה של הבצק)
½ כוס שמן זית 100 מ"ל (אפשר גם שמן קנולה, אבל שמן הזית נותן לבצק ארומה מעולה)
1 כפית סוכר
2 כפיות שטוחות של מלח
כ ½2 כוסות מים פושרים
חומרים לרוטב הפיצה: למתכון המלא: לחץ כאן
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
על הפיצה:
גבינה צהובה מגורדת, גבינת מוצרלה מגוררת או כל גבינה איכותית אחרת על פי הטעם.
תוספות אפשריות למתכון:
- לפטריות פרוסות
- זיתים שחורים או ירוקים פרוסים
- בצל לבן פרוס
- תירס
- טונה
- תבלינים: עלי בזיליקום טריים, אורגנו
אופן ההכנה:
- מכניסים לתוך קערה את הקמח, השמרים, אבקת האפייה, סוכר, שמן הזית ומלח ולשים במיקסר עם וו לישה או פשוט לשים בידיים. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק פיצה רך וגמיש.
- לאחר הלישה יש לתת לבצק לנוח כ-20 דקות בכלי מכוסה (אני מכסה בניילון ניצמד ומעל במגבת), לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשלושה חלקים. ניתן לעטוף היטב את הבצק ולהקפיא את הבצק שלא עשינו בו שימוש.
- מרדדים את בצק הפיצה לעלה בעובי של כ -1/2 ס"מ מעבירים לתבנית אפיה משומנת קלות.
- מפזרים את התוספות הרצויות באופן שווה.
- נותנים לפיצה לתפוח לפני האפייה עוד כ 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ 20 דקות.
בתאבון
הכנתי את הפיצה היום לילדים והיא נחטפה ברגע
תודה רבה בישולצ'יק
היי שוש
איזה כיף לשמוע
ותודה על השיתוף 🙂
יצא ממש טעים
תודה רבה ורד 🙂
תודה רבה על המתכון
הילדים שלי טרפו את הפיצה ואמרו שהיא הרבה יותר טעימה מכל פיצה של פיצריה
איזה כיף לשמוע 🙂
האם אפשר ללא השמרים? תחליף כלשהו?
שלום דגן
המתכון לבצק לפיצה הוא על שמרים לא מכיר דרך להחליף את השמרים ושהבצק יצא טעים, סורי
אם מכינה בשמרים יבשים כמה כפות אפשר?
הכנתי את הפיצה והילדים טרפו אותה 🙂 המון תודה!!!
ייש לי גם שאלה: שאריות הבצק שהקפאתי, איך מפשירים אותו כדי שהפיצה שוב תצא טעימה?
ושוב תודה!
היי לובה
איזה כיף לשמוע ותודה על השיתוף.
אחרי שהקפאת את הבצק תפשירי אותו בקערה, שהוא מופשר תתני לו לישה שהוא יתחמם ויפתח והז תתפיחי אותו שוב בקערה.
ותספרי לי איך יצא לך ?
את קערה אני פשוט משאירה על השיש? ללילה נגיד?
לילה זה יותר מידי, מספיק שעתים שלוש והבצק מפשיר
המון תודה, בישולצ'יק, על המתכונות המעולים ועל התשובות המהירות! 🙂
בשמחה וממש מכל הלב ❤?
היי
תמיד שאני מכינה בצק עם שמרים טריים גרגרים
ומוסיפה שמן זיתי וצא טעם לוואי
התחלתי לשים רסק תפוחים באותה כמות שמן והטעם לוואי עבר
אפשרי גם פה? באותה כמות שמן במקומה?
אחלה של אתר פשוט ולעיניין
ותודה מראש
היי עינת
זה אחד המתכונים שאני מכין ממש הרבה, במיוחד בימי החופש הגדול ולא יצא להרגיש את הטעח שאת אומרת.
בכל מקרה זה גם יכול לעבוד עם רסק תפוחים
שמח שאת אוהבת את הבלוג שלי 😀
הי,
יצא פשוט מעולה!
אוהבת את האתר, נגיש, מהיר ומאיר עיניים
הכנתי כמה דברים וכולם יצאו מעולים.
תודה רבה!
היי תומר
תודה רבה כיף גדול לקרוא תגובות כאלו 😊
המתכון נראה ממש טעים מקווה שיצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
רציתי לשאול כמה קלוריות יש בכל משולש פיצה אם אחלק אותו ל8 משולשים שווים
ועוד שאלה כמה שמן זית שמים ברוטב פיצה ומה עוד אפשר להוסיף לרוטב
היי הפיצה יוצאת מושלמת ואצלי בבית מחסלים אותה בשנייה
שמן זית זה משהו כמו 2 כפות
לגבי קלוריות אני ממש לא יודע
היי, ותודה על המתכון
נראה מעולה וקלללל
אפשר להחליף חלק מכמות המים בחלב כדי שייצא בצק מזונות?
היי תודה רבה
בגדול לא ניסיתי אבל לא צריכה להיות בעיה
רק אל תשכחי לחזור לשתף איך יצא לך