פאי רועים הוא אחד המתכונים המנצחים, הוא מאוד קל להכנה, קשה להרוס אותו, מאוד טעים ותמיד קוצרים עליו מחמאות. המתכון הזה של טריפל פאי רועים משלש את החוויה עם עוד שכבה של בטטה שמוסיפה טעם מושלם למנה.
רכיבים למחית:
4 תפו"א
2 בטטות
מלח
פלפל
שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום כתוש
לתערובת בשר:
1/2 קילו בשר טחון
שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
1 רסק עגבניות
מלח
פלפל
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
אופן הכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות ומרככים אותם בסיר עם מים חמים. כאשר הם מתרככים מפרידים בין תפו"א והבטטה ומועכים כל אחד מהם למחית חלקה.
- בסיר מטגנים את הבצל עם שמן זית וכשהוא מעט מזהיב מוסיפים את השום להמשך טיגון קצר. מחלקים את הבצל והשום המטוגנים בין תערובת תפו"א והבטטה ומערבבים.
- באותו הסיר שבו טוגן הבצל עם שמן זית, מטגנים שוב בצל, שהוא מעט מזהיב מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מלח, פלפל, כמון ופפריקה ומטגנים למשך 3-4 דקות נוספות.
- בתבנית מניחים את מחית תפו"א ומשטחים לגובה אחיד, מעל מניחים את הבשר טחון ומישרים לגובה אחיד. מעל מניחים את מחית הבטטה ומישרים לגובה אחיד.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים 40 דקות.
טעים טעים טעים, שילוב מנצח!
תודה רבה אוסנת 🙂
ניסיתי, די הרבה עבודה – אבל התוצאה ממש ממש טעימה – אהבתי !!
הכי חשובה התוצאה 🙂
מתכון מעולה… חוסל
איזה כיף ליה
תודה רבה על השיתוף
נשמע מעולה!
מה גודל התבנית?
אינגליש קייק אחת או שתיים?
היי הדס
אני הכנתי בתבנית בגודל 30 על 20
אבל את יכולה להכין את זה גם בשתי תבניות אינגליש קייק