הקינוח הכי מושחת שיש, וופל בלגי, מאוד קל להכין אותו ממש כמו פנקייק. לי אין מכונה להכנת וופל בלגי, אבל באחד השיטוטים שלי באי-ביי נתקלתי בתבנית סיליקון להכנת וופל בלגי במחיר ממש מצחיק. אז אמרתי לעצמי מה יש לי להפסיד, הזמנתי שתי תבניות שהגיעו ממש מהר (יחסית לאי ביי) והנה התוצאה לפניכם.
מצאתי לכם קישור לקניית תבנית סיליקון להכנת וופל בלגי במחיר ממש טוב: לחץ כאן
רכיבים:
1 כוס חלב (240 מ"ל)
50 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/3 1 כוסות קמח מנופה (187 גרם)
4 כפות סוכר חום (40 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/4 כפית מלח
ספריי שמן
אופן הכנה:
- בקערה מערבבים את החלב, חמאה, ביצים ותמצית וניל.
- בקערה נוספת מערבבים קמח, סוכר חום, אבקת אפייה ומלח, מוזגים לתוכה מהקערה הראשונה עם הנוזלים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לקנקן, יהיה לכם הרבה יותר נוח ליצוק כך את הבלילה לתבנית.
- משמנים את תבניות הסיליקון או המכשיר של הוופל בלגי ויוצקים לתוכם את הבלילה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים את הוופל בלגי למשך 9-10 דקות, עד הזהבה מעט בשוליים.
- מוציאים מהתבנית ומפזרים מעל אבקת סוכר,סירופ מייפל, שוקולד, קצפת, פירות טריים וכל מה שאוהבים.
עצות של בישולצ'יק להכנת וופל בלגי מוצלח:
- אין לערבב את התערובת יותר מידי אחרת הוופל הופך להיות קשה וכבד. לכן גושים בודדים בתוך התערובת זה בסדר גמור.
- אם שמרתם את התערובת במקרר יש סיכוי שתזדקקו למעט חלב בכדי לדלל שוב את התערובת. בנוסף, אם הבלילה קרה זמן האפייה יהיה מעט יותר ארוך.
- אין לצורך למלא יותר מידי את התבנית בבלילה. היא צריכה לכסות כמעט את פסגות השבלונה של התבנית מכיוון שהבלילה תופחת מעט.
- מומלץ להניח את הוופל הבלגי על רשת קירור לאחר האפייה כדי שלא יהיה רך מידי.
- ניתן לחמם וופל בלגי בתנור או בטוסטר אובן כך הוא שומר על המרקם שלו.
- ניתן להקפיא וופלים לאחר שהם התקררו לחלוטין, יש לאחסן אותם בקופסה ולהפריד את הוופלים עם ניילון או נייר אפייה.
אפשר קישור לתבניות באיביי?
היי עדי בשמחה
הנה הקישור לתבנית
http://www.ebay.com/itm/121650406099?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
פשוט גאוני
תודה רבה דורית
המתכון לוופל בלגי יצא מאוד טוב
איזה כיף לדעת
תודה רבה על הפירגון 😊
איזה יופי רעיון מעולה התבניות האלה כל הכבוד לך ♥
תודה רבה
תודה רבה זיוי ושבת שלום
מדהים. קניתי גם באייבי את התבניות. ומממש מתכון מוצלח!! טעים וקללללל
היי מירלי
תודה רבה על השיתוף 🙂
מתכון מקסים! חבל שלא תמיד יש זמן להכנת וופל בצורה כזאת. אני שומרת בדכ"ל אריזה של אבקה מהירה
היי יעל
זמן הוא המצריך הכי יקר של כולנו חחחח
בגלל זה אני מכין את הוופל בלגי בעיקר בסופ"ש
היי מירי,
נראה שאת ממש מקצועית.
נכנסתי לקישור של התבניות ונראלי שפשוט זה התחלף למשהו אחר אולי בגלל שעבר זמן או משהו….
אשמח אם תשלחי לי קישור מעודכן..
היי אורית
תודה רבה על הפירגון
לא הצלחתי למצוא את הקישור, אנסה למצוא שוב את המוצר ואז אשלח לך