זה נכון שלדג חריימה יש מקום של כבוד אצלנו בשולחן שישי, אבל החלטתי לנסות לשבור מסורת ולהכין דג סלמון בתנור. מה אני אגיד לכם התוצאה הייתה כל כך מוצלחת שהמנה הזאת הפכה למנה שבהחלט מתחרה ונותנת פייט הוגן. כל כך קל להכין דג סלמון בתנור, ההתעסקות איתו היא ממש קטנה והטעם שלו פשוט כובש אותך מהביס הראשון.
רכיבים:
1 קילו פילה דג סלמון טרי או קפוא
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כף עלי תימין
1 כף עלי רוזמרין
1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק
מלח
פלפל שחור גרוס
1 לימון פרוס לפלחים דקים
אופן הכנה:
- מניחים את הפילה סלמון בתוך תבנית שכל החתיכות צמודות.
- בקערה מערבבים שמן זית ושום עם עשבי תיבול: עלי תימין, רוזמרין, בזיליקום ומלח ופלפל.
- מורחים את תערובת שמן הזית ועשבי התיבול על הדג ומעל מניחים את פלחי הלימון.
- עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. אופים למשך 10 דקות ומסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות למשך 20 דקות נוספות. אם הדג מתחיל להתייבש יש להוציא אותו לפני הזמן.