את המאפה הזה לוקח כמה דקות להכין והוא נחטף מהשולחן בשניות. אני אוהב להכין בצד כמה מטבלים טעימים, כמו ממרח עגבניות יבשות, ממרח זיתים או אבוקדו וכמובן סלט ירקות. ללא ספק זו ארוחת בוקר או ערב קלילה וטעימה.
מרכיבים:
3 כפות שמן זית
1 חבילת בצק עלים
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
1 סלסלת פטריות (אפשר גם מקופסת שימורים)
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
50 גרם גבינה בולגרית מגורדת
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
1 ביצה
שומשום לקישוט
אופן הכנה:
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עד שהוא נהייה מעט זהוב, מוסיפים פטריות חתוכות למחבת, וממשיכים לטגן. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (לא יותר מידי מלח, כי הגבינה בולגרית מלוחה). שהבצל נהייה זהוב מורידים מהאש ומעבירים לקערה להצטנן.
- מגרדים את שלושת הגבינות (אפשר לגוון עם סוגי הגבינות), לקערה יחד.
- פורסים את הבצק עלים ומרדדים לעלה דק, חותכים את הבצק בגודל של 10/15 ס"מ.
- מניחים מעט על רוחב הבצק מתערובת הבצל, הפטריות והגבינות. מגלגלים ומקפלים את השוליים כלפי החלק התחתון של הגליל.
- מורחים ביצה מעל ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, למשך כ 20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
הבורקסים יצאו מעולים
עשיתי עם בצק עלים חלבי , עם חמאה
היי נורית
תודה רבה על השיתוף