פעם ראשונה שאכלתי בצל ממולא זה היה לפני כמעט עשור, במסעדה ביתית בצפון הארץ. מאז יש לי אהבה עזה לבצל ממולא ובמיוחד למנה זו המבושלת ברוטב סילאן. הטעם המתקתק המתקבל מהבישול הארוך של הבצל עם הסילאן פשוט תענוג לחיך.
נכון יש כאן השקעה במתכון הזה אבל אם אתם רוצים להכין משהו טעים ומיוחד לארוחת שישי או חג ללא ספק בצל ממולא ברוטב סילאן היא המנה.
רכיבים:
6 בצלים גדולים
למילוי:
500 גרם בשר טחון
חצי כוס אורז
1 בצל גדול קצוץ דק
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל
חופן פטרוזיליה
לרוטב:
5 כפות סילאן
4 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קינמון
3 עלי דפנה
מלח
פלפל
1/2 2 כוסות מים
אופן הכנה:
- חותכים את הבצלים לאורכם ומבשלים אותם במים חמים למשך 20 דקות ומקררים.
- מערבבים את כל רכיבי המילוי בתוך קערה.
- מקלפים את שכבות הבצל וממלאים אותם במילוי ומגלגלים.
- בסיר רחב מרתיחים מים ומוסיפים את כל המצרכים של הרוטב.
- מסדרים את הבצלים הממולאים בסיר בצורה מעגלית ובשכבה אחת, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה וחצי לפחות.
הערות של בישולצ'יק:
אני אוהב לבשל את הבצל הממולא על להבה הכי קטנה שיש למשך 4-5 שעות ממש כמו חמין
אפשרות נוספת לסדר את הבצלים הממולאים בסיר או כלי חרס ולאפות בתנור, גם כן למשך שעה וחצי לפחות (עדיף יותר) וזה יוצא פשוט משגע.
נראה ממש טוב רק רשום במתכון לרוטב 1/2 כפית אבל לא רשום של מה 🙂
היי פנינה
צודקת נראה שזה נמחק, מדובר בחצי כפית של קינמון
תודה רבה על ההערה 🙂
שלום, על איזה חום לאפות בתנור?
היי אסנת
תאפי את זה על 180 מעלות למשך שעה וחצי לפחות
מחר אכין את הבצלים הממולאים וגם את הקציצות האפויות.
אני בשלנית אבל המתכונים שלך מגרים אותי להכנס למטבח ולהתחיל לבשל
תודה לך על כל המתכונים הטעימים שלך. רותי
רותי תודה רבה
ממש חיממת לי את הלב 🙂
וכמובן תספרי לי איך יצא
לא כתוב האם האורז שמוסיפים צריך להיות מבושל או לא , תודה
היי בתיה
אין צורך לבשל את האורז לפני
תודה רבה. יצא מעולה וכולם ביקשו מתכון
היי אלחנן שמחתי שיצא לך טעים
ותודה רבה לך על השיתוף ?
הבעיה העיקרית שלא מקבלים תמיכה והסבר .
למה לא?
תשאלי אני עונה על כל השאלות תמיד בשמחה
האם אפשר בלי קינמון ועלי דפנה
קינמון לא אוהבים פה אצלי בבית 😣
כן את יכולה להוריד את הקינמון ועלי הדפנה
אין לי ספק שזה יצא טעיםםםם