הוא נראה עשיר, צבעוני וממש מושקע, אבל לוקח להכין אותו בדיוק חמש דקות. אין לי ספק שתקצרו אין סוף מחמאות עליו והסיר יאכל עד גרגיר האורז האחרון. אני אוהב להכין אותו בכל הזדמנות, בקיצור לא ממתין לחג בכדי להכין אותו. חוץ מזה שהילדים שלי ממש אוהבים אותו, כך הם אוכלים גם ירקות עם הארוחה, שזה פלוס גדול שלעצמו.
רכיבים:
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס אפונה (אפשר גם קפוא)
1 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
2 כפות אבקת מרק
1/2 כפית פלפל שחור
קורט מלח
3 כוסות אורז
4 כוסות מים
אופן הכנה:
- מתחילים בטיגון הבצל, לפני שהוא נהיה זהוב מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כשתי דקות. אז מוסיפים את הפלפל אדום מתוק ואת האפונה. סוגרים את מכסה הסיר למשך 3-4 דקות לאידוי הירקות, מוסיפים את האורז, כורכום, אבקת מרק, פלפל שחור, קורט מלח, בוחשים ואחרי שתי דקות מוסיפים את המים.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה למשך 20 דקות.
- נותנים לאורז לנוח 10 דקות פותחים את המכסה מערבבים עם מזלג ומכסים את הסיר שוב למשך 15 דקות נוספות.
- וזהו יש לכם אורז יפה, טעים שעושה שמח בעיניים.
אהבתי את סוגי האורז המתכונים קלים.
תודה רבה יהודית שמחתי לשמוע ותמשיכי לבקר באתר 🙂
באיזה טמפרטורה המים?
לא רשמת באופן ההכנה על הוספת הקינמון?
הןא דומיננטי מורגש?
היי שושי
המים רותחים
ואת הקינמון מוסיפים עם התבלינים והוא ממש לא דומיננטי (בכל מקרה תיקנתי במתכון)
נראה מעולה צבעוני ויפה -מה כמות המים אם ארצה להכין ל כוס אורז?תודה
היי ענת
כוס וחצי מים על כל כוס אורז
מתכון מעולה!!! תודה 🙂
בשמחה נעמי
תודה על המתכונים נראים קלים וטעימים
באהבה אתי 🙂
איך חמש דקות אם ההכנה עצמה מעל חצי שעה??
מה אפשר במקום אבקת מרק?
היי לני את יכולה פשוט לוותר עליה
מתכון מעולה, מכין אותו כל שישי.
תודה רבה
בשמחה וכיף לדעת שאתה אוהב את המתכון