המתכון הזה הוא ממש של עצלנים, אבל באמת שלא צריך יותר מזה בשביל להכין חזה עוף במרינדה. חשוב לא לטגן יותר מידי את החזה עוף בכדי לא ליבש אותו, כך הוא נשאר רך ועסיסי ואם רוצים אפשר להחליף את החזה עוף בפרגיות. זו מנה מצוינת שהולכת טוב ליד אורז, פתיתים או תפוחי אדמה וירקות אפויים או מבושלים.
רכיבים:
1 קילו חזה עוף
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל
1/2 כפית מלח
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה:
- מערבבים בכוס או צלוחית את כל התבלינים יחד, מוסיפים את שמן הזית לתערובת התבלינים.
- שופכים את המרינדה אל הקערה עם החזה עוף, מורחים את החזה עוף במרינדה ומשרים למשך חצי שעה לפחות. אפשר גם כל הלילה עטוף בניילון ניצמד במקרר.
- מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה, כאשר המחבת ממש חמה מניחים את החזה עוף לטיגון. מטגנים למשך 3-4 דקות והופכים לעוד שתי דקות טיגון בצד השני.
אם עושים את המתכון עם חצי קילו עוף האם צריך לשנות את התבלון לחצי ממה שרשום?
היי רונית
בגדול כן כדי להוריד את הכמות בחצי ואז לבדוק ולשפר תיבול לפי הטעם.
[…] מחמש דקות להכין, מצוין כתוספת לכל ארוחה עם שניצלים, חזה עוף, לצד אורז או […]