מאפה שבלול בצק עלים ממולא פטריות הוא מתכון מנצח, יש לו את הלוק, הוא טעים שחבל על הזמן, מכינים אותו ברגע וחצי וקוצרים עליו מחמאות בלי הפסקה. אני אוהב להכין אותו כמנה ראשונה לארוחת שישי ביחד עם כל הסלטים זה פשוט חגיגה.
רכיבים:
1 חבילת בצק עלים
שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 סלסלת פיטריות (או קופסת שימורים)
מלח
פלפל
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
1 ביצה טרופה
שומשום לקישוט
אופן הכנה:
- במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל, כשהוא מזהיב מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 5 דקות.
- מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הפטרוזיליה ומטגנים את הכל יחד עוד 4-5 דקות. מניחים בקערה בצד עד לקירור.
- לחתוך את הבצק עלים לאורך 10 ס"מ ומרדדים מעט, בעיקר לרוחב. חותכים באמצע לשני חלקים שווים.
- מניחים את תערובת הפטריות בשולי הבצק, חשוב לא למלא יותר מידי שיהיה קל לגלגל ושהמאפה לא יקרע. מגלגלים עד שהתפר נמצא כלפי מטה, מקפלים את הקצוות כלפי מטה בכדי לסגור את המאפה.
- מגלגלים את הבצק הממולא בצורת שבלול (לא חובה אבל זה ממש יפה כך), מניחים על מגש עם נייר אפייה ומעבירים למקרר למשך 10 דקות.
- מוציאים מהמקרר ומורחים את הבצק עם הביצה ומפזרים מעל שומשום לקישוט.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים למשך 20-25 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
כמה שבלולים אני צריכה לעשות ל- 25 אנשים?
היי אירית
אני הייתי מכין כמספר הסועדים, כי כל הכיף שכל אחד מקבל שבלול אישי
פשוט תכיני אותם קטנים יותר
מ-1 ק״ג של בצק עלים כמה יחידות בערך מתקבלות?
תלוי בגודל שאת מכינה
אבל יכולים צאת בכיף 8 יחידות