איזה כיף להכין עוגת שזיפים קלילה וקיצית , הבית מתמלא בריח אפייה וקינמון, פשוט תענוג. העוגה יוצאת קלילה טעימה ורכה. לא להיבהל מכמות החומרים, ההכנה לא קשה רק דורשת מעט הכנה של החומרים. מלבד זאת פשוט מאוד!
רכיבים:
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כוס קורנפלור
1/3 כוס חלב
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
3 שזיפים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
- לערבב בקערה קמח, אבקת אפייה, קינמון, מלח וקורנפלור יחד.
- לערבב בקערה נוספת חלב מיץ לימון, ותמצית וניל
- לערבל חמאה וסוכר במיקסר ולאחר שהתערבבו להוסיף את הביצים בהדרגה עד שנטמעות בתערובת
- להוסיף לתערובת לסירוגין תוך כדי ערבול מרכיבים יבשים ורטובים עד שמתערבבים יחד.
- בתבנית 24 לשים בתחתית 1/2 מהבלילה, לפזר חצי מכמות השזיפים החתוכים, מעל לשפוך את שאר הבלילה ושוב לפזר מעל שזיפים חתוכים.
- להכניס לתנור בחום של 175 מעלות למשך כ-50 דקות, לאפות עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
ספרו לבישולצ'יק איך יצא לכם המתכון בתגובות למטה
יאמיי איזו עוגה יפה ונקראת מאוד עשירה בטעמיים
תודה רבה זיוי