אני לא חושב שיש מישהו שלא יודע מה זה מקלובה. אז היא לא רק יפה מאוד היא גם טעימה, שאי אפשר להפסיק לאכול אותה. הפירוש של המילה מקלובה בערבית הוא "הפוכה", ממש לא מפתיע, נכון? אבל תודו שהמראה של התבשיל הזה פשוט עוצר נשימה, אחרי שהופכים את הסיר. יש לא מעט סוגים של מקלובה, עם עוף או בשר כבש וסוגים שונים של ירקות. כך שניתן לשחק עם המתכון לפי מה שיש לכם במקרר. אני הכנתי מקלובה עוף יפה וטעימה.
רכיבים:
שמן
1 חציל בינוני חתוך לרצועות של 1 ס"מ
מלח גס
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
1 בטטה חתוכה לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
6 חלקי עוף
2 כוסות אורז
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל
5 כוסות מים
אופן הכנה:
- במסננת מפזרים על החציל מלח גס למשך חצי שעה, אחר כך שוטפים במים ומייבשים בעזרת נייר סופג.
- משרים את האורז בכלי עם מים למשך 20-30 דקות ומסננים.
- במחבת עם מעט שמן מטגנים את החציל משני הצדדים ומניחים במסננת.
- באותה המחבת מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומניחים בצלחת בצד.
- מטגנים את הבטטה עד שהיא מתרככת מעט ומניחים בצלחת בצד.
- בסיר עם מעט שמן מטגנים את חלקי העוף משני הצדדים, כשהוא משנה את צבעו מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עוד כ 20 דקות.
סידור המנה בסיר:
- בוחרים סיר בינוני בקוטר שמתאים לצלחת הגשה, מכיוון שבסוף נרצה להפוך את תכולת הסיר על הצלחת.
- משמנים את התחתית של הסיר עם מעט שמן ומתחילים לסדר בצורה שווה. שכבה של חצילים ומפזרים מעל מעט אורז. מסדרים שכבה של בצל ועליה שכבה של בטטה. מסדרים את חלקי העוף מעל שהחלק העליון של העוף כלפי מטה, מעל מפזרים את יתר האורז ומהדקים עם הידיים טוב טוב.
- מערבבים בכוס את התבלינים: פפריקה, כורכום, מלח, פלפל וממלאים את הכוס במים. מנחים את הסיר על להבה גבוהה ואחרי 2-3 דקות שופכים את כוס המים עם התבלינים מעל לאט לאט ומוסיפים עוד 4 כוסות מים. חשוב לשים לב שהמים מכסים את האורז כשני סנטימטר מעל. במידת הצורך יש להוסיף מים.
- מערבבים בעדינות רק את המים שמעל, שכל התבלינים יתערבבו. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור ומגבת מעל כ 30 דקות.
- מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח 10-15 דקות.
- מסירים את המכסה של הסיר ומניחים מעל צלחת, בזהירות ובלי היסוס הופכים את הסיר. בעזרת כף מקישים על תחתית הסיר ההפוך כמה פעמים ולאט מרימים את הסיר. אז מתגלה לה מקלובה יפיפיה וטעימה.
נראה מעולה,
האם ניתן לשנות עבור ילדים מפונקים את חלקי העוף לשניצלים פרוסים או שהבשר יצא יבש מידי (קיצור זמן בישול)?
היי נטע
אולי הייתי משתמש בפרגיות ולא חזה עוף שלא יצא יבש מידי
היי נטע
את יכולה להחליף את העוף בחזה עוף, זה לא יצא כל כך יבש
למה הכוונה בחלקי עוף? כרעיים?
והאם לפרק אותם?
תודה
היי סיגל
הכוונה בחלקי עוף היא לכרעיים אבל שיהיו חתוכים או חלקי שוקיים
מגרה מאוד
עושה רושם שזה ממש טעים. רצה למטבח, להכין
באיזה אורז מומלץ להשתמש?
ואם אני עושה עם קוביות בקר במקום עוף זה אותו הדבר?
היי דנה
כן זה אותו הדבר, צריך לטגן מעט את הבשר שייסגר מכל הצדדים
אני השתמשתי באורז פרסי
היי,
כשמבשלים את העוף 20 דק' עם מכסה סגור, זה בלי מים או משהו?? הוא לא נשרף?..
היי נופר
העוף לא נשרף כי הוא מגיר נוזלים
היי, את חלקי העוף מטגנים ומבשלים בלי העור?
היי מיה
אני מטגן עם העור אבל אפשר גם בלי
יצא מעולה עם הפרגיות,
המעבר מהסיר לצלחת הגשה לא צלח כמו בתמונה, חלק קרס דבר שלא השפיע על הטעם.
תודה.
היי מה שחשוב זה הטעם
עם אימון קל מצליחים להפוך את המקלובה כמו שצריך
הכנתי לארוחת שבת והוספתי גם תפוחי אדמה, יצא מעולה ☺
תודה רבה על המתכון.
תודה רבה עדי על השיתוף והפרגון 🙂
תודה על המתכון. מתכוונת להכין לשבת. בהחלט משהו חדש להנאה.
בשמחה ברכה 🙂
רוצים להודות לך מתכון מקלובה חוויה !
כך לפני מטעמי ראש השנה
ניסיתי לראשונה "מקלובה "
הופתענו מכמות התבלינים והשמן המצומצמת
ובמידה הזעירה שלהם בתבשיל
אך הקפדנו על המידות שהמלצת וכמובן על תהליך הבישול
המקלובה יצאה מעוללללללההה
והטעם חלומי ממש
אהבנו כל המשפחה
כמובן נבשל שוב לא נשנה דבר
כמובן נעבור ונכין מתכונים נוספים שלך .
שנה טובה
היי אורנה
איזה אושר לקבל תגובה כזו
תודה רבה על הפרגון ושנה טובה 🙂
היי
אשמח לכמויות מדוייקות של מלח…
אף פעם לא מצליח לי "לפי הרגש"
תודה
היי מיכל מידות של מלח ופלפל זה לפי הטעם, את יכולה לשים חצי כפית וזה יצא טעים.
יש מצב להניח נייר אפיה משומן קלות בתחתית הסיר כדי להקל על הוצאת המקלובה?
היי לורי
לי אישית זה פחות נוח, אבל את בהחלט יכולה
נראה מגרה מאוד, לפי מיטב הבנתי זה יוצא 5 כוסות מים ו-2 כוסות אורז, זה לא הרבה?
נראה מגרה מאוד, לפי מיטב הבנתי זה יוצא 5 כוסות מים ו-2 כוסות אורז, זה לא הרבה? אשמח לפירוט
היי אורנה הכמויות והמידות מדויקות, תעקבי אחר המתכון וזה יצליח 🙂
בישלנו כבר 3 פעמים ובכל פעם זה יוצא יותר ויותר טעים!
מתכון מצוין!!!
היי הילה
תודה רבה איזה אושר לשמוע
תודה על השיתוף ופרגון 🙂
היי מה אפשר לשים במקום חצילים ? לא כל הילדים אוהבים חצילים.. תודה
היי יוסי אתה יכול להחליף את החצילים בתפו"א
תחתוך אותם דקים ותטגן אותם מעט
השבוע חשבתי להכין מקלובה ביום שישי ולא זכרתי את המתכון… אתמול נתקלתי שוב במתכון שלך והכנתי…
יצא מעולה ? תודה רבה ???
עדי תודה רבה על השיתוף 🙂
היי
נראה מתכון מעולה אני רצה להכין לשבת!
שאלה , לדעתך מתאים להוסיף חתיכות עגבניה לתבשיל?
היי שני
קצת פחות מתאים במקרה הזה
רוצה להכין לשישי בערב מתי הכי מומלץ להכין את זה? יש עניין להכין כמה שיותר קרוב לארוחה או שאפשר להכין מראש, לשים במקרר ובשישי בערב על הפלטה?
היי רות
אני בדך כלל מכין באותו היום בבוקר או בצהרים ומחמם את הסיר בערב והופך את המקלובה ממש רגע לפני ההגשה.
אם אני רוצה לעשות מקלובה צמחונית, מה אני יכולה לשים במקום בשר?
היי שולה
הכי פשוט זה להוריד את הבשר מהמתכון
לא ניסיתי אבל את יכולה להחליף בטופו או בסייטן
זה לא רק נראה מעולה, זה ממש ממש מעולה.
אצלנו בבית אוהבים חזה, וזה יוצא מעולה עם חזה, אבל צריך לזכור שאצלנו רוב העוף זה חזה, אז רגילים לטעם היבש מעט.
היי רז
שמח שאהבת 🙂
שלום,
אני עוקבת בקפדנות אחרי המתכונים המעולים שלכם, מנסה להדפיס- ללא הצלחה.
האם הבעיה היא שלי או שתוכלו בבקשה לבדוק מה מונע הדפסה ?
בתודה ובברכה
ורדה איל
היי ורד
בדקתי את זה ממש עכשיו במיוחד בשבילך, אצלי זה כן מדפיס 🙂
היי, אני רוצה לספר. אינני נוהגת לכתוב אבל הפעם הייתי חייבת. הכנתי את המקלובה בפעם הראשונה ויצאה מדהימה. המשפחה עפה על זה גבוה גבוה מעל העננים משייטים ונוחתים עם שפע מחמאות תודה תודה בשם כל אלה שנהנו וימשיכו להנות שוב ושוב.
ואווו איזה אושר לקבל כזו תגובה
תודה רבה לך על הפירגון 😊🙏