רציתי להכין קינוח עם שוקולד וחשבתי איזה קינוח אוכל להכין כדי שחברה בהריון תוכל גם ליהנות ממנו. אז החלטתי ללכת על קינוח של מוס שוקולד ללא ביצים. גם מרשים, גם קל וגם טעים, משולש מנצח. מיותר לציין שהכול חוסל…
רכיבים:
2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38% (ml250 כל מיכל)
250 גר' שוקולד מריר
אופן הכנה:
- מחממים סיר עם מים חמים. על הסיר מניחים קערה ובתוכה שמים את השוקולד ומיכל אחד של שמנת- 250 מיליליטר (בן מארי)
- בוחשים עד להמסה מלאה של השוקולד.
- מכסים את הקערה ומכניסים למקרר ל-4 שעות ואף ללילה.
- מוציאים את הקערה מהמקרר מוסיפים לה מיכל נוסף של שמנת מתוקה ומקציפים עד מוס אוורירי.
- להכניס לקירור
הצעת הגשה של בישולצ'יק:
- לזלף עם צנטר בצורות שונות לכוסות אישיות
- אפשר להוסיף ליקר, תמציות וכדומה לאחר שלב ההמסה של השוקולד והשמנת ולפני כניסתם למקרר. אני ניסיתי את המתכון עם ליקר ריבת חלב כ-3 כפות, יצא מעולה.