למי שאוהב אורז אסור לפספס את המתכון הזה, הוא פשוט טעים ונראה חגיגי. התרד נותן לאורז גיוון משגע והתוספת של הלימון נותנת לו טוויסט מטריף. יופי של משחק טעמים. למי שלא אוהב תרד או רוצה לגוון יכול להשתמש בעלי מנגולד
רכיבים:
1 בצל קצוץ דק
200 גרם (חבילה) עלי תרד או עלי מנגולד
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
1 לימון סחוט
מלח
אופן הכנה:
- מטגנים את הבצל עד להזהבה
- מוסיפה את עלי התרד לבצל להמשך טיגון עד שהעלים מתרככים.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן למשך שלוש דקות נוספות.
- מוסיפים מים חמים ואת הלימון ומוסיפים מלח לפי הטעם, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ 15 דקות.