זו אחת העוגות האהובות עלי, אולי בגלל הגזר שהופך אותה לבריאה יותר ומוריד את נקיפות המצפון מכול ביס. אבל עוגת גזר זו ממש נימוחה וטעימה ובאמת שקלה להכנה
רכיבים:
1 כוס שמן (240 מ"ל)
2 ביצים
1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)
1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר (300 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
4 גזרים גדולים מגורדים (400 גרם)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל 170 מעלות
- בקערה מערבבים את השמן והביצים
- בקערה נפרדת מניחים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון.
- מאחדים את שתי התערובות ומוסיפים את הגזר, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את תוחלת הקערה לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור למשך 50 דקות.
היום אפיתי את העוגה מכיוון שחיפשתי עוגה פרווה.
העוגה יצאה מדהימה וטעימה! אהבתי את צבעה את המרקם שלה, את הטמעת הגזר שאינו נראה כלל בעוגה.
היי יונה
איזה יופי שמחתי שיצא לך העוגה טעימה
תודה על הפירגון
ושיהיה שבת שלום 🙂
תודה רבה על המתכון.אני לא מהאופות אלא מהאוכלות;) אז ביקשתי מאמי להכין.התענגנו על הטעם של העוגה.עוגה מעולה!!אמי גם ציינה שהמתכון ממש ממש קל להכנה.
היי רז
תודה רבה על התגובה המקסימה:-)
היי מעוניינת לנסות את המתכון .
את הגזר עליי לגרד בפומפיה? דק או עבה?
היי ליטל
יש לגרד את הגזר בפומפיה בחלק העבה
אשמח לשמוע איך יצא לך העוגה
האם ניתן להחליף את הביצים בטחינה גולמית?
לא ניסיתי אז לא יודע
הכנתי את העוגה, היא נהדרת ונמוחה בפה, ניסיתי גם בגירסה של תפוחים במקום גזר, והתוצאה משובחת…..תודה רבה על המתכון.
תודה רבה רות
איזה כיף לשמוע 🙂
שלום,
באיזה קמח אפשר להשתמש עבור חולי ציליאק?
היי אופיר אין לי ניסיון עם קמחים נטולי גלוטן
כבר זמן רב שאני מחפשת עוגת גזר טובה. עשיתי עם 2 גזרים והוספתי רבע כוס מיץ תפוזים והעוגה יצאה מעולה!!!! תודה רבה על המתכון.?
נראת מעולה.האם אפשרי להוריד מכמות הסוכר? תודה
היי ענתי
את יכולה להוריד חצי כוס סוכר
אפשר עם סוכר לבן רגיל?
היי שושי
בגדול אפשר אבל תורידי מעט את כמות הסוכר
כי סוכר לבן יותר מתוק.
אני אישית מעדיף סוכר חום כי נותן לעוגה צבע יפה
אפיתי את העוגה כמו שהיא, רק עם קמח של תמי ללא גלוטן, חוץ מזה שמתי כוס סוכר. העוגה ממש טעימה.
תודה על המתכון.
תודה רבה על השיתוף
הכנתי את העוגה והיא יצא לא פחות ממושלמת !!!
המון תודה על המתכון .
היי
אתר מקסים .
רציתי לשאול מה מפוזר על העוגה אבקת סוכר?
בתודה.
היי עינת
תודה רבה על הפירגון
כן זה אבקת סוכר
היי בשנית
עם קמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 70 אחוז גם יצא טוב?
בתודה.
היי עינת
לא ניסיתי אבל זה יכול לצאת טוב לדעתי