חציל בטחינה נחשב למנה ראשונה בארוחה, אבל בשבילי הוא הארוחה. אני יכול לאכול מנה שלמה של חציל בטחינה ללא היסוס ומבלי לקבל נקיפות מצפון על כך שיש עוד הרבה אוכל. תפרגנו לעצמכם איזו חלה חמה וטרייה, שתהפוך את החגיגה הזאת למושלמת ותתחילו ליהנות. לכל אותם אנשים שנרתעים מלעבוד עם חציל, המנה הזו של חציל בטחינה כמעט ואינה ניתנת להריסה ובכלל חציל הוא ירק מאוד נוח לבישול וטעים טעים.
לחציל:
2 חצילים
מלח גס
שמן זית
לטחינה:
6 כפות טחינה גולמית
מים קרים לפי הצורך
1 לימון סחוט
2 שיני שום כתושות
מלח
פטרוזיליה לקישוט וגם לטעם
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- מניחים את החציל על תבנית עם נייר אפיה ובעזרת מזלג מנקבים מספר חורים מכל צדדיו, הרי אתם לא רוצים שחציל יתפוצץ לכם בתנור. תאמינו לי זה עושה הרבה לכלוך. ומכניסים לתנור למשך 45-60 דקות. אל תמהרו להוציא את החציל מהתנור. זכרו חציל שרוף זה דבר טעים, חציל לא מוכן זה דבר ממש מבאס.
- בינתיים עד שהחציל מוכן מכינים את הטחינה, מניחים בקערה טחינה גולמית, מוסיפים מים ומיץ לימון ומערבבים היטב.
- מוסיפים לטחינה שום ומלח ומערבבים, טועמים ומשפרים טעמים.
- כשהחציל מוכן מתאפקים מעט ונותנים לו כמה רגעים להתקרר, חבל לחטוף כוויה באצבעות זה לא מוסיף לטעם וסתם מיותר.
- כשהחציל התקרר פורסים אותו לשניים ובעזרת כף עץ מוציאים את הזרעים שלו בזהירות.
- מפזרים מעט מלח גס על החציל ושופכים שמן זית, מוסיפים את הטחינה בכמות נדיבה ומקשטים בפטרוזיליה ומוסיפים עוד כמה טיפות של שמן זית לקישוט וגם לטעם.
שלום, האם ניתן לעשות זאת עם טחינה משומשום מלא? תודה רבה!
שלום לטירונית
את יכול, זה ממש לא בעיה 🙂
בישולצ'יק, עשיתי היום את ההציל בטחינה בדיוק לפי המתכון שלך ויצא פשוט מעולה!!!! תודה רבה!!
היי לובה
תודה רבה על השיתוף ואני שמח שאהבת