תבשיל עוף עם תפוחי אדמה ואפונה, מתכון מושלם לארוחת צהריים לילדים שחוזרים מבית הספר. אני מכין אותו מידי פעם גם לשבת כי הילדים אוהבים. יש בו רוטב נפלא, שהולך טוב עם תוספת של אורז או קינואה.
רכיבים:
שמן
3 כרעיים
1 בצל חתוך לרצועות
4 שיני שום קצוצות
4 תפו"א מקולפים וחתוכים לקוביות
2 כוסות אפונה
מלח
פלפל
1 כף פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
1 כפית כורכום
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
2 כוסות מים
אופן הכנה:
- מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט, מוסיפים את השום להמשך טיגון קל.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים למשך 3-4 דקות ומוסיפים את העוף ומטגנים אותו משני הצדדים, עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את האפונה, מערבבים הכול יחד ומבשלים למשך כמה דקות נוספות.
- מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, פפריקה חריפה, כורכום ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים עם מכסה סגור על אש קטנה למשך 45-60 דקות. עד שהעוף ותפו"א רכים.
הכנתי לילדים בשבת. ליקקו את האצבעות.
מתכון סופר פשוט קל וטעים.
היי שולה תודה רבה על הפירגון ?
הכנתי בלי תוספת של השום…ואת התפוח אדמה הכנסתי לאחר שקודם כל טיגנתי את השוקיים 4 דק. ואגב הוספתי גם חתיכות של גזר אחד. יצא מעולה …תודה רבה.
היי רן תודה רבה על השיתוף