קיש פטריות

קיש פטריות

קיש פטריות פשוט מושלם לאירוח, נכון יש כאן קצת יותר עבודה מפשטידה, אבל האורחים שלכם יעריכו את זה מאוד וללא ספק תקצרו הרבה מאוד מחמאות. אז קדימה לעבודה.

לבצק פריך:

רכיבים:

1/2 1 כוסות קמח
100 גרם חמאה
קורט מלח
1 ביצה
3 כפות מים קרים

 

למלית:

שמן זית
1 סלסלת פטריות פרוסות
1 בצל חתוך לפרוסות
30 גרם גבנ"צ מגורדת
50 גרם גבינת פטה עזים
60 גרם שמנת חמוצה (1 כף)
1 כף קמח
1 ביצה
1 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל
1/8 כפית אגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

  • במעבד מזון או קערה מניחים קמח, חמאה ומלח ומעבדים את החומרים עד לקבלת פירורים.
  • מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שהיא נטמעת בבצק ומוסיפים את המים, כל פעם כף. מעבדים את הבצק עד שמתקבל כדור בצק אחיד. מומלץ לא לעבד את הבצק יותר מידי, כך הוא שומר על הפריכות שלו.
  • עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות. למי שאין זמן חצי שעה במקפיא זה מספיק.
  • מוציאים את הבצק מהמקפיא ומרדדים אותו על משטח מקומח, לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ.
  • מסדרים את הבצק בתבנית וחותכים את שארית הבצק מהדפנות. בעזרת מזלג מנקבים חורים בתחתית.
  • עוטפים את התבנית עם הבצק בניילון ניצמד ומחזירים למקפיא למשך שעה לפחות. למי שאין זמן להמתין עד שהבצק יהיה קפוא, ממלאים את התבנית עם הבצק בקטניות.
  • מכניסים את התבנית מהמקפיא או עם הקטניות ישר לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך 10 דקות.
  • עד שהקלתית נאפית מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל ושהוא מזהיב מעט מוסיפים את הפטריות להמשך טיגון קצר. מעבירים את הבצל והפטריות למסננת, מכיוון שהפטריות מפרישות הרבה נוזלים שלא נחוצים לנו.
  • בקערה מערבבים את הגבינה הצהובה, גבינת הפטה, שמנת וקמח. מוסיפים את הביצה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמנת לבישול ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
  • מסדרים בתבנית את הבצל והפטריות ויוצקים מעל את הבלילה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך 30 דקות.

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

4 תגובות

  1. מיכל הגב

    מה גודל התבנית?

    • בישולצ'יק הגב

      היי מיכל
      אני אפיתי בתבנית 26 כי התבנית הקטנה יותר שלי הייתה תפוסה
      אז אם יש לך תבנית 24 היא עדיפה לקישים אם לא גם 26 עושה את העבודה 🙂

  2. אמא הגב

    קיש מעולה!!!!!אפיתי ליום ההולדת של הבת שלי ויצא טעים !
    אפשר להגיד שלא נשארו שאריות.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד