פתיתים צהובים עם אפונה ותירס היא תוספת קלה שהילדות שלי ממש אוהבות, היא צבעונית, כיפית וגיוון למתכון פתיתים הקלאסי.
רכיבים:
שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 כוס אפונה
1 כוס תירס
2 כוסות פתיתים
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל
1 כף אבקת מרק
3 כוסות מים
אופן הכנה:
- בסיר מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט, מוסיפים את האפונה והתירס וממשיכים לטגן לעוד 4-5 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים, כורכום, מלח, פלפל, אבקת מרק ומטגנים לעוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את המים ומבשלים עם מכסה מעט פתוח. יש לערבב מידי פעם עד שמתאדים המים.
- מכבים את האש וסוגרים את מכסה הסיר, ממתינים חמש דקות וזה מוכן.