איזה כיף זה להכין פשטידה בלי יותר מידי שלבים, חמש דקות של עבודה היא בתנור. הפעם הכנתי לכם מתכון של פשטידת כרישה ובצל, שיצאה כל כך טעימה שהכנתי אותה פעמים באותו השבוע. בקיצור פשטידת כרישה ובצל קלה להכנה וסופר טעימה, אז תכינו ותספרו לי איך יצא לכם.
תבנית פיירקס בינונית או תבנית עגולה 24
רכיבים:
שמן זית
2 כרישה פרוסות דק
1 בצל פרוס דק
1 גביה שמנת 200 מ"ל
1 גבינת קוטג'
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
3 ביצים
חצי כוס קמח תופח (60 גרם או 3 כפות)
מלח
פלפל
אופן הכנה:
- מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הכרישה והבצל עד שהם מתרככים ומצהיבים מעט. מעבירים לקערה להצטננות.
- מוסיפים את יתר המצרכים: גביה שמנת, גבינת קוטג', גבינה צהובה ופרמז'ן, ביצים, קמח תופח, מלח, פלפל, ומערבבים היטב .
- משמנים את התבנית ומוזגים את התערובת פנימה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 30 דקות.
הכנתי טעים מאוד
תודה רבה לימור
בשמנת בכוונה היא לממרח או שמנת לבישול?
היי
לא זה ולא זה
הכוונה לשמנת בגביע של 200 גרם כמו גיל/ יוגורט וכו'
שלום.
לגבי הכרישה, האם הכוונה לחלק הלבן בלבד? איזה גודל/משקל לכרישה אחת?
תודה מראש.
במקום שמנת חמוצה אפשר באמת להשתמש ביוגורט? או בכל דבר דומה כמו גיל ?
היי כן אפשרי וזה יוצא טעים 😊
בכמה שמן זית מדובר? כף או יותר? ואם ארצה להשתמש בקמח כוסמין מלא יש צורך בהוספת שקית אבקת אפייה?
אני שם משהו כמו 2 כפות, רק לצורך טיגון הכרישה ממש כמו שמטגנים בצל.
לגבי קמח הכוסמין כן הייתי מוסיף אבקת אפיה, כי אם לא הפשתידה לא תתרומם ותיצא נמוכה.