פשטידת חצילים ופטריות ממש קלה להכנה, מאוד מתאימה לאירוח או לארוחה חלבית וקלילה. רק להכין סלט ירקות ליד ויש לכם יופי של ארוחה.
רכיבים:
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
1 סלסלת פיטריות חתוכות לרבעים
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות כולל הקליפה
1 גביע קוטג'
מלח
פלפל
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
4 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
אופן הכנה:
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מעט מזהיב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות ומעבירים לקערה.
- מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את החצילים עד שהם מתרככים ומעבירים אותם לקערה עם הבצל והפיטריות.
- מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את הגבינת קוטג' ומחצית מהגבינה הצהובה ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את החומרים לתבנית בינונית ומפזרים מעל את יתר הגבינה הצהובה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ 30 דקות. עד שהחלק העליון של הפשטידה מקבל גוון שחום.
בישולצ׳יק,שיחקת אותה!!!
בתיה תודה רבה, איזה כיף 🙂
הפשטידה נראת פשוט מעולה.
בטוח אני אכין ואנסה בקרוב!
תודה רבה ענבל
אשמח לדעת איך יצא לך
הפשטידה לא רק נראית מעולה היא ממש מעולה!!!!!!!!!!
תאמינו לי כי היום הכנתי אותה וכמעט נטרפה!
היי דורית איזה כיף לשמוע
תודה רבה על השיתוף והקומפלימנטים 🙂
הפתעה…..
הכנתי את השילוב של הבצלים, הפטריות והחצילים המטוגנים כסלט מבושל.
כמובן שצריך לתבל במלח, פלפל ומה שמתחשק…..
טעים חם, בטמפרטורת החדר וקר.
יאמי!!!!!!!!!!
פשטידה מוצלחת וכה קלה להכין אותה. תודה!!
היי אורה בשמה
ותודה על השיתוף 🙂
הכנתי עכשיו את הפשטידה.. עוד מעט נראה מה יצא.. בגדול זה נראה ממש ממש טוב.
נו איך יצא?
אפשר להקפיא? אגב , כבר הכנתי כמה פעמים. הפשטידה מאד מאד טעימה, !!! (אגב,אני גם מוסיפה למטה שכבה של בצק פריך או בצק עלים או פילו שאני אופה כ 20 דקות לפני שמוסיפה את חומרי הפשטידה)
היי שלומית
קודם כל תודה רבה על הפרגון והשיתוף
לא יצא לי להקפיא אבל בגדול אם את מקפיאה ישר אחרי שהפשטידה התקררה אז לא צריכה להיות בעיה 🙂
יצא מעולה! פשוט וטעים. תודה 🙂
היי שני
תודה רבה
פשטידה פשוט מעולה!!
גם אנחנו וגם הילדים לא הפסקנו לחתוך לנו עוד!
תודה!!!
היי יוכי
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה רבה על הפרגון
האם אפשר לוותר על הקמח?
היי האם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה
היי
את יכולה לוותר עליה או להחליף בסוג אחר של גבינה
אני רוצה להכין את הפשטידה שתהיה פרווה. מה ניתן לשים במקום הגבינות?