יש לי אהבה ממש גדולה לפלאפל למרות שאני אוכל פלאפל אולי פעם בשנה וזה גם במקרה הטוב. אתם יודעים כל השמן הזה לא ממש בריא. אז החלטתי להכין פלאפל עדשים כתומות. נו טוב קצת שדרגתי את הפלאפל הקלאסי ובמקום טיגון הוא אפוי בתנור. אז בואו נגיד שאם אתם חושבים שזה לא ממש פלאפל, אז אתם יכולים לקרוא לזה קציצות עדשים כתומות וזה גם בסדר, הן לא יעלבו. הרי מה שבאמת חשוב שזה ממש קל להכנה ושזה ממש טעים. אני ממליץ לכם להכין קערת טחינה, סלט ירקות רענן ויש לכם ארוחה קלילה וטעימה.
רכיבים:
שמן זית
1 כוס עדשים כתומות
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 כף קמח
1 כף פירורי לחם
מלח
פלפל
1/2 כפית בהרט
1 כף אבקת מרק
1 ביצה
אופן הכנה:
- שוטפים את העדשים במים ומעבירים לסיר ביחד עם קוביות הבטטה ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות עד שהעדשים והבטטה מתרככים.
- כאשר העדשים והבטטה רכים מסננים את המים ומעבירים לקערה, מועכים אותם בעזרת מזלג.
- מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית, עד שהוא מזהיב מעט ומעבירים לקערה עם העדשים והבטטה.
- מוסיפים את הקמח, פירורי הלחם, מלח, פלפל, בהרט, אבקת מרק ואת הביצה ומערבבים לבלילה אחידה.
- בעזרת מכשיר להכנת כדורי פלאפל יוצרים כדורים, אם אין לכם אז תכינו עם הידיים ממש כמו שמכינים קציצות. מסדרים על תבנית עם נייר אפיה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 15 דקות והופכים, ממשיכים לאפות את הצד השני לעוד כ 10 דקות.
שלום,
האם צריך לשמן את נייר האפייה או את הכדורים?
זה לא מתייבש?
היי שרית אין צורך לשמן
היי
תחליף לביצה ?
היי בטי
אין לי
תודה 🙂
אפשרי להחליף את הפירורי לחם בשקדים טחונים?