פוקצ'ה היא אחת התוספות שתמיד כיף להניח על השולחן וללא ספק היא משדרגת כל ארוחה. אני מאוד אוהב להכין פוקצ'ה איטלקית ולהגיש אותה עם צלוחית קטנה עם שמן זית ונגיעה של חומץ בלסמי ולטבול את הפוקצ'ה.
רכיבים:
4 כפות שמרים (30 גרם)
2 כפות סוכר (30 גרם)
1 כף מלח (20 גרם)
1 קילו קמח
3 כוסות מים
אופן הכנה:
- במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים יחד ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה עם ניילון ניצמד או מגבת. נותנים לבצק לנוח 25-30 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים אותו על משטח מקומח ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- נותנים לבצק לנוח 10 דקות שיתפח מעט ויוצרים עם האצבעות שקעים בבצק.
- מזלפים מעל הבצק שמן זית ומפזרים את התוספות שרוצים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך כ 20 דקות.
הצעות לתוספות:
ניתן לפזר בזיליקום, רוזמרין, תימין, אורגנו, מלח גס או מלח אטלנטי, שום, פלפלים קלויים, זיתים, עגבניות מיובשות.