עוף עם תפוחי אדמה ופטריות, מתכון קל וטעים שלא לוקח הרבה זמן להכין. יופי של מנה בלי יותר מידי עבודה, מתאים כארוחת צהרים או לארוחת ערב שישי.
רכיבים:
שמן
2 בצלים פרוסים לרצועות
4 שיני שום פרוסות
6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לקוביות
3 כרעים מחולקים
2 כפות פפריקה
מלח
פלפל
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1 סלסלת פטריות פרוסות
1 כוסות מים חמים
אופן הכנה:
- מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט ומוסיפים את השום וממשיכים לעוד טיגון קצר, מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים במשך 4-5 דקות.
- מוסיפים את חלקי העוף לסיר ומטגנים עד שהעוף משנה את צבעו ומתבלים עם פפריקה, מלח, פלפל, כמון, כורכום ומערבבים עד שהתבלינים צובעים את העוף.
- מוסיפים את הפטריות לסיר ומטגנים את הכול עוד 3-4 דקות ומוסיפים את המים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך 50-60 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.