יש ימים שבא לאכול אוכל של בית, כמו של פעם, לא מתוחכם, בלי מיליון שלבים של בישול. אוכל שמזכיר את אמא שהייתה מעמידה סירים על הגז. תבשיל של עוף עם גזר גמדי ואפונה, תמיד מחזיר אותי אחורה בזמן. זה באמת תבשיל שקל וכיף להכין, מומלץ עם תוספת של אורז.
רכיבים:
1 בצל קצוץ
4 שיני שום
3 כרעיים
1 עגבנייה
1 כף פפריקה
1 כפית כורכום
מלח
פלפל
1 כף רסק עגבניות
2 כוסות אפונה
2 כוסות גזר גמדי
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 1 כוס מים
אופן הכנה:
- מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום.
- מוסיפים את העוף מטגנים אותו מכל הצדדים ומוסיפים את העגבנייה.
- מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ואת האפונה והגזר גמדי וממשיכים לטגן למשך 3-4 דקות ומוסיפים את המים ואבקת המרק.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך 45 דקות.