עוף בקולה ותפוחי אדמה תמיד נשמע לי מוזר, אבל כל כך הרבה אנשים ספרו לי שזה יוצא פשוט טעים, אז הייתי חייב לנסות את זה בבית. כן, הקולה אכן נותן לעוף מתיקות עדינה והוא יוצא רך ובאמת באמת טעים.
רכיבים:
6 חלקי עוף
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
2 כפות קטשופ
2 שיני שום כתושות
פלפל
מלח
1 כף פפריקה
2 כוסות קולה (לא דיאט)
אופן הכנה:
- בקערה מערבבים את כל הרכיבים, רוטב סויה, סילאן, קטשופ, שום, פלפל, מלח, פפריקה ואת הקולה.
- בתבנית מסדרים את העוף תפוחי האדמה ויוצקים מעל את המשרה.
- מכסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים למשך 60 דקות. מידי פעם בעזרת כף מרטיבים את העוף ותפוחי האדמה במשרה.
הקולה צריך להיות עם גזים או בלי?
היי ג'ני
זה לא משנה
איזו פפריקה צריך? מתוקה חריפה מעושנת?
פפריקה מתוקה
האם הקולה יכולה להיות זירו?
היי אופק
אין בעיה להחליף
היי.
חום עליון-תחתון או טורבו?
האספרטיים מתפרק בחום התנור ולכן יש להשתמש בקולה רגילה לא זירו או דיאט
נכון מאוד ותודה רבה על התזכורת