עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס

עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס

את המנה הזאת לא בישלתי במיוחד בשביל הבלוג, אבל היא יצאה כל כך טעימה שהייתי חייב לשתף אתכם. אין כאן כמעט עבודה, רק כמה דקות של השקעה והבית מתמלא בניחוחות של אוכל מהמזרח הרחוק. ללא ספק השילוב של קרם קוקוס עם בטטה הוא שילוב מנצח אבל כשהם פוגשים מחית קארי ירוק זה הופך ממש לסימפוניה, כל החושים פועלים וקשה לחכות שהתבשיל יהיה מוכן. מומלץ להכין גם סיר עם אורז לבן, למזוג לצלחת ופשוט להנות לרגע קטן מאותם טעמים מופלאים של אסיה.

מרכיבים:

4 כפות שמן
2 בצלים
5 שיני שום
2 בטטות
1 קילו כרעים או חזה עוף
2 כפות מחית קארי ירוק
2 כפות רוטב דגים
1/2 כפית מלח
1 קופסת קרם קוקוס
חופן עלי תרד

אופן הכנה:

  1. חותכים את הבצלים רצועות דקות, מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל. מוסיפים שיני שום קצוצות דק, שהבצל מקבל גוון זהוב מעט.
  2. מוסיפים את הבטטה ומטגנים אותה עם הבצל והשום ומשך 3-4 דקות ומוסיפים את העוף. חשוב לטגן את העוף עד שהוא נסגר מכל הצדדים (לא יותר מידי שלא יתיבש).
  3. מוסיפים מחית קארי ירוק, רוטב דגים ומלח, ממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב ומריחה על הקארי על העוף.
  4. מוסיפים קרם קוקוס לסיר ובוחשים עד לקבלת גוון אחיד, מוסיפים את עלי התרד ומביאים לרתיחה.
  5. מבשלים על אש נמוכה למשך 45 דקות.

בתאבון (-:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

5 תגובות

  1. שירן הגב

    מתכון מעולה!!!
    הכנתי את המתכון בלי התרד והבטטה כי לא היה לי..ושמתי בוטנים קצוצים מעל יצא מדהים!!!
    מומלצץ!

  2. אפרת הגב

    עשיתי בלי הבטטה כי היא לא נראתה לי שייכת…
    וגם לא היה לי תרד.
    במקום רוטב דגים שמתי רוטב פאד תאי של קנור
    יצא פיצוץ!!!! טעים מאד מאד, שבא לבכות מרוב עונג…

  3. ירדן הגב

    הוספתי גם ברוקולי וקישואים, יצא טעים מאוד אבל חריףףףףף!!!
    בפעם הבאה אשים רק כף אחת של קארי

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד