אם אומרים שלימון מוסיף המון, אז למה לא להכין עוף בלימון? שיוצא פשוט מעלף ונותן לעוף טעם מעט חמצמץ וניחוח מטריף והתוספת של הזיתים פשוט משדרגת את המתכון.
רכיבים:
6 כרעיים
3/4 כוס מיץ לימון סחוט
2 כפיות פפריקה
1 כפית כורכום
מלח
פלפל
שמן זית
2 כפיות עלי תימין
2 כפיות עלי רוזמרין
1 קופסת זיתים מגולענים
אופן הכנה:
- מניחים את חלקי העוף בתבנית.
- מערבבים את יתר הרכיבים מלבד הזיתים ושופכים אותם על העוף ומורחים בהם את העוף, כך שכל המשרה ייספג בעוף.
- משרים את העוף עם המרינדה במקרר למשך הלילה (אם אין לכם זמן אפשר גם להשרות לשעה ואם אתם ממש ממהרים אז גם כמה דקות זה בסדר).
- מניחים את הזיתים במסננת ושוטפים אותם במים ומוסיפים לעוף.
- עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים למשך 60 דקות.
- מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות לעוד כ- 15 דקות.