עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים

אם יש עוגה שאני ממש אבל ממש אוהב זו עוגת גבינה פירורים, היא מזכירה לי זיכרונות ילדות. את הריח של אפיית הבצק הממלא את הבית, את זה שהייתי חייב לפלח חתיכה קטנה של בצק לפני שהוא נהיה לפירורים. אבל אהבה הגדולה ביותר שלי הייתה לישר את העוגה. אז הנה המתכון המנצח שלי לעוגת גבינה פירורים, שמתחסלת בצ'יק.

 

קוטר של 22 או 24

 

רכיבים :

לבצק:

200 גרם חמאה קרה חתוכות לקוביות קטנות
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/3 כוס סוכר
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל

 

למלית:

1 כוס סוכר
2 קופסאות שמנת מתוקה להקצפה 38% (500 מיליליטר)
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 גבינה לבנה 5% (500 גרם)
1 גבינת שמנת 25-30% (225 גרם)

 

הוראות הכנה לבצק:

  • במיקסר עם וו גיטרה לערבל את החמאה עם הקמח+אבקת אפייה עד שהחמאה מתרככת קלות.
  • להוסיף סוכר ולערבל.
  • להוסיף חלמונים ותמצית וניל ולערבל עד להופעת בצק. לא לערבל יותר מידי כי זה פוגע בפריכות של הבצק.
  • לקרר את הבצק כשעה במקרר, אם אתם ממש ממהרים אתם יכולים לדלג על השלב הזה.
  • לחלק את הבצק לשני חצאים. חצי אחד לרדד בין 2 ניירות אפייה לעובי הרצוי ולקרוץ בו עיגול עם רינג ואת החצי השני לרדד בין שני ניירות אפייה בשביל הפירורים.
  • להכניס את הרינג והבצק להקפאה- לא מומלץ לדלג על השלב הזה.
  • מהקפאה להעביר את שני הבצקים ישירות לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות לאפייה של 20 דקות עד שהבצק נעשה זהוב. מוציאים מהתנור ונותנים לבצק להתקרר.
  • מפוררים את הבצק המרודד לפירורים (לא את הבצק שברינג) ולעטוף את דפנות הרינג הפנימיות בשקף.

 

הוראות הכנה למלית:

  • מערבבים את הגבינה הלבנה + גבינת השמנת עד לקבלת עיסה אחידה. מומלץ שהגבינות לא יהיו קרות מידי כדי שיהיה קל לערבבן.
  • מקציפים במיקסר סוכר, שמנת להקצפה, אינסטנט פודינג עד אשר מגיעים לקצפת יציבה כמה שיותר.
  • מעבירים את הקצפת לגבינות , כל פעם מעט ומקפלים בתנועות עדינות עד שמקבלים מרקם אחיד.
  • להעביר את מלית הגבינות ויוצקים אותה מעל לרינג.
  • מפזרים מעל המלית את הבצק המפורר לשכבה אחידה וישרה ומעבירים לקירור למשך כ-6 שעות לפני ההגשה.

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

9 תגובות

  1. רוני הגב

    יצא מושלם
    תודה רבה

  2. שולי הגב

    אפשר להקפיא??

    ו

  3. Aviva הגב

    האם העוגה נשארת מוצקה לאחר החיתוך או צריך מעט ג’לטין?

    • בישולצ'יק הגב

      היי אביבה
      אין צורך בג'לטין, העוגה נשארת יציבה גם אחרי החיתוך

  4. סיגל חצב הגב

    מ ע ו ל ה !!! קל ונטרף

  5. עדי הגב

    היי, כמה זמן יש להקפיא את הבצק? והאם לאפות עם נייר האפייה מלמעלה ולמטה?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד