אחת העוגות ילדות האהובות עלי היא עוגת ביקווטים, אני זוכר איך אימי הייתה מקציפה את הקרם ומגישה לי בסוף ההכנה את הקערה ללקק את מה שנשאר מהקרם. היום אני עושה את זה עם בנותי.
רכיבים:
חבילת ביסקוויטים 250 גרם
500 גרם שמנת מתוקה
2 כוסות חלב קר
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב בקערה לטבילה של הביסקוויטים
1 חבילת שוקולד מריר
אופן הכנה:
- בקערה של המיקסר שופכים את השמנת מתוקה, חלב ואת האינסטנט פודינג ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- טובלים את הביסקווטים בקערה עם החלב, אחד אחד טבילה קצרה ומניחים שכבה אחת על התבנית.
- מורחים שכבה של קרם לא עבה מידי ומעל מוסיפים עוד שיכבה של ביסקוויטים.
- ככה יוצרים שיכבה של ביסקווטים ושל קרם, שהשיכבה האחרונה והעליונה היא של הקרם.
- בעזרת פומפייה מגרדים שוקולד מריר מעל הקרם.
- מכניסים למקרר למשך שלוש שעות לקירור.
מתכון מצוין
תודה רבה
תודה רבה קרן 🙂
נראה טוב!
תודה רבה 🙂
האם אפשר להקציף ללא מיקסר. ידני? או בבבלנדר של שיקיים? (פשוט אין לי מיקסר).
היי ורד
בבלנדר של שיקיים זה לא יעבוד אבל עם מקצפת ידנית זה אפשרי
בוווול המתכון של אימי! סוף סוף מישהו שגדל ונשאר שפוי! אתה מבין למה אני נאמנה לך כבר שנים???????כמה אהבתי לשבת על השייש(הקרררר!)במטבח וכמוך ללקק את המקצפות של הבלנדר הידני ואת השאריות מקערת הקרם!!! רגעים קסומים…
היי יעל
איזה אושר לקבל תגובה כזו
אני ממש שמח לדעת שאת אוהבת את המכונים שלי
בשבלי הבלוג הוא כמו ספר מתכונים שאני הוסף במהלך השנים
ובגלל שאני אוהב לבשל לילדות שלי הבלוג גם מלא בזכונות ילדות של טעמים וריחות
תודה על הפירגון 🙂
תודה מתכוניך מצוינים ומעשיים
לאיזה גודל תבנית מתאימה עוגת הביסקויטים?
היי
נראה מעולה כבר מכינה
האם מיקסר ידני להקצפה חשמלי כמובן יעזור פה?
והאם אפשרי שוקוציפס מריר במקום שוקולד מריר?
תודה מראש .
היי עינת
ללא ספק עם מיקסר יהיה לך יותר קל להקציף
לגבי השוקולד ממש אין בעיה להחליף בשוקולד צ'יפס