מכירים את הימים האלה שמה שרוצים סך הכל זה משהו מתוק ליד התה או הקפה? אז היום זה היום!!! אבל… כבר שעות הערב המאוחרות והילדים רק הלכו לישון.
חשבתי מה אפשר להכין שיהיה מהיר, ידרוש מעט עבודה וזמן, ויחזיק למהלך השבוע.
מיד נזכרתי במתכון מנצח של שכנתי שרית היקרה והמוכשרת- עוגיות טחינה בכלום עבודה.
רכיבים:
200 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס טחינה גולמית
אופן הכנה:
- לערבל את החמאה עם הסוכר עד איחוד הרכיבים.
- להוסיף את הקמח, אבקת האפייה, סוכר וניל וטחינה גולמית ולערבל. כאשר החומרים התערבבו ונטמעו יחד העיסה מוכנה.
- לגלגל כדורים קטנים עד בינוניים מהעיסה.
- להניח בתבנית עם מקום אחת מהשנייה מאחר והעוגיות תופחות באפייה.
- להכניס לתנור 170 מעלות על תוכנית טורבו למשך 12 דקות.
- להוציא ברגע שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט בשוליים.
- אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לתערובת, כמו כן ניתן לקשט כל עוגייה עם אגוז שלם – אך לפני כן יש להבריש מעט עם ביצה על מנת שיתאחדו.
העוגיות טחינות טעימות ומתמוססות בפה! מדהים!
וגם לא פחות חשוב ממש קלות ומהירות להכנה.. יאמי!!
היי מירב
שמח שהעוגיות יצאו לך טעימות
ותודה רבה על הפירגון
תודה רבה מירב כיף לשמוע
הכנתי את העוגיות והם יצאו מעולות
תודה רבה על השיתוף
כדי שיצא פרווה, מה אפשר לשים במקום חמאה?
היי מיכל את יכולה במקום חמאה לשים מחמאה.
יצאו קצת יבשות,קימחיות כאלה,ניראה שחסר מרכיב,הבסיס טעים
שלום דודי
אני לא יודע למה יצאו העוגיות קימחיות, השתמשת בכוס מדידה או בכוס מטבח רגילה?