סלט עדשים שחורות עם בטטה קליל ורענן, מתאים לאירוח, לארוחת צהרים או ערב קלילה. באמת סלט טעים שדורש אולי מעט יותר השקעה אבל שווה כל דקה של עמידה במטבח.
רכיבים:
2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
שמן זית
1 כפית מלח גס
2 כוסות עדשים שחורות
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
100 גרם לקט עלי ביבי
1/4 כוס שמן זית
1 לימון סחוט
מלח
פלפל
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומסדרים את קוביות הבטטה על מגש עם נייר אפיה. מורחים את הבטטה במעט שמן זית ומפזרים מעל מלח גס, מכניסים לתנור למשך 20 דקות עד שהבטטה מתרככת.
- מניחים את העדשים בסיר ומכסים אותם במים ומבשלים למשך 25 דקות, עד שהעדשים מתרככות אבל עדין שלמות. מסננים את העדשים מהמים ונותנים להן להצטנן. מוסיפים לעדשים את הבצל הסגול ומערבבים.
- בקערה מניחים לקט עלי ביבי ומעל מניחים את העדשים עם הבצל הסגול ומעל את הבטטה.
- מערבבים בכלי את שמן הזית ביחד עם מיץ לימון, מלח ופלפל ושופכים מעל הסלט.
עוד סלט כייפי תודה בישולצ'יק.
היי חנה בשמחה 🙂
תודה רבה על המתכון יצא טעים והעיקר שזה ממש בריא! אתר מעולה!
ממליצה גם להוסיף אגוזים וקשיו לסלט.
תודה רבה תמי
הי
האם ניתן להכין גם עם עדשים ירוקות או קינואה?
לא ניסיתי ונראה לי שזה פחות מתאים