נקניק שוקולד

נקניק שוקולד קינוח נוסטלגי

יש דברים שהם זיכרונות ילדות מתוקים, הרגעים האלה שאתה בתור ילד מתגנב למקרר ורק מישר עוד חתיכה קטנה ואז בערב כבר כמעט ולא נשאר כלום. המתכון הזה של נקניק שוקולד הוא בדיוק אחד מהם. הוא מאוד קל להכנה וטעים בטירוף. מי שרוצה יכול להכין עם המתכון הזה במקום נקניק שוקולד כדורי שוקולד.

רכיבים:

150 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
2 כפות סוכר
250 גרם ביסקוויטים (חבילה אחת)

 

אופן הכנה:

  • בקערה מפוררים את הביסקוויטים לפירורים קטנים
  • בקערה נוספת מניחים את השוקולד שבור לקוביות, את החמאה חתוכה לקוביות ואת הסוכר והחלב. מכניסים למיקרוגל ומחממים למשך 60 שניות ומערבבים, מחממים שוב ומערבבים, עד אשר השוקולד והחמאה נמסים ונוצרת בלילה.
  • שופכים את הבלילה על הביסקוויטים ומערבבים הכל יחד, עד שהשוקולד מכסה את הביסקוויטים.
  • פורסים ניילון ניצמד על השיש או משטח העבודה ומפזרים על השולים של הנילון את התערובת בשורה אחידה. מגלגלים את הניילון עם התערובת וסוגרים מהצדדים כך שזה מקבל צורה של נקניק. (לא סתם קוראים לזה נקניק שוקולד).
  • מכניסים להקפאה למשך 60 דקות, כאשר נקניק שוקולד מתקשה פורסים ומתחילים לנשנש.

זהירות זה ממכר  😉

למי שפיספס את השידור החי בפייסבוק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

2 תגובות

  1. עינת הגב

    היי
    האם חמאת עזים יכולה להתאים
    והאם במקום שוקולד מריר אפשר שוקוציפס ואם כן באותה כמות
    ולסיום נייר אפייה במקום ניילון נצמד גם עשוי לעזור?
    תודה מראש וחג שמח.

  2. בישולצ'יק הגב

    היי עינת
    לא יצא לי לנסות את זה עם חמאת עזים
    לגבי השוקוציפס אין בעיה כל עוד זה אותו משקל
    גם עם להחליף את הניילון הנצמד בנייר אפיה אין בעיה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד