אם גם אתם מאמינים שיש מעט מאוד מנות מנחמות ומשמחות המתאימות בצורה מושלמת לחורף הישראלי כמו מרק פטריות חם, הגעתם למקום הנכון. יש משהו בבשרניות של הפטריות, בניחוחות האדמה שלהן ובעובדה הפשוטה שהן נוטות לבצבץ ישר לאחר הגשם הראשון, שפשוט הופך אותן לחומרי הגלם האידיאליים לימים הקרים וכשמשדכים אותן עם ערמונים, החגיגה שמחה פי 2. הטעם הנפלא של מרק הפטריות הזה יגרום לכם להרגיש כאילו שאתם יושבים במסעדת גורמה מבלי לצאת מהבית.
רכיבים:
- 2 פטריות מלך היער
- 2 בצלים גדולים
- 1 גבעול גדול של כרישה
- רבע כוס סלרי טרי קצוץ
- 1 כוס של ערמונים קלופים ומוכנים לאכילה (150 גרם)
- 50 גרם חמאה
- חצי כוס יין לבן או חצי כוס חלב
- מלח ופלפל לתיבול
- קורט אגוז מוסקט
- להגשה: שמן זית, קרוטונים גדולים יחסית או לחילופין שברי ערמונים
אופן ההכנה:
- יש ראשית לחתוך את הפטריות ואת הבצלים לקוביות ולפרוס את הכרישה לטבעות
- להמיס את החמאה בסיר ולאחר מכן להוסיף את הפטריות, הבצל והכרישה לסיר.
- חשוב לזכור לערבב היטב את כל הירקות, על מנת שהחמאה תעטוף את כל הירקות בצורה אחידה.
- לאחר מספר דקות יש להוסיף את הסלרי הקצוץ, לערבב היטב ולהוסיף את הערמונים ואת החלב או היין. כשהתערובת מגיעה לרתיחה יש להוסיף 4 כוסות מים, להביא לרתיחה שנית, להנמיך את האש ולבשל במשך חצי שעה על אש נמוכה כאשר הסיר מכוסה חלקית.
- לאחר חצי שעה יש להסיר את הסיר מהאש ולטחון את המרק למרקם הרצוי בעזרת בלנדר מוט.
- בשלב הזה יש לטעום את המרק ולהוסיף מלח, פלפל ואגוז מוסקט בהתאם לטעמכם האישי.
- אם המרק סמיך מדי לטעמכם, באפשרותכם להוסיף בזהירות עוד מים, עד לקבלת המרקם הרצוי תוך כדי ערבוב.
- לפני ההגשה יש לקשט את הצלחת עם שמן זית ומעט קרוטונים או שברי ערמונים.
הצעות לשדרוג של בישולצ'יק:
במקום להוסיף 4 כוסות מים, ניתן לשדרג את המרק מן הקצה אל הקצה על ידי הכנת ציר פטריות. מדובר במלאכה הרבה יותר קלה ממה שנדמה לרבים בקרב הציבור הרחב. כל שעליכם לעשות זה לרכוש פטריות מיובשות, לבשל אותן במים במשך כעשר דקות ופה פחות או יותר נגמר הסיפור. הציר יעשיר את טעם המרק, אך מאחר ומדובר במרכיב ארומטי במיוחד, ניתן להשתמש למשל בשתי כוסות ציר ושתי כוסות מים או שילובים שונים של מים וציר בהתאם לטעמכם האישי.
כמו כן ניתן לשדרג את המרק על ידי החלפת החלב בשמנת, להוסיף לו טעמים מיוחדים על ידי החלפת החלב בחלב קוקוס וכמובן שניתן גם לגלות יצירתיות בצורת ההגשה. נסו למשל להגיש אותו על צלחות מרק לא עמוקות במיוחד ובמרכז כל צלחת להניח פרוסת בגט עבה וקלויה ומעליה פרוסה רוחבית של גליל גבינת עזים. בתיאבון ושיהיה לכם חורף מושלם.
המרק לא רע נראה מעולההההההההה, אלא גם לפי המרכיבים הוא צריך להיות מאד טעים 🙂
מקווה לנסות את המתכון שלך בקרוב מאד
תודה!
תודה רבה ואשמח שתחזרי לשתף איך יצא לך 🙂
רציתי לשאול .איך מגיעים שלמרק פיטריות יהיה ריח של פיטריות .במסעדות שמזמינים מרק יש ריח מיוחד של פיטריות למרק
היי חנה
ברוב המסעדות משתמשים בכמה סוגים של פטריות וזה מה שנותן למרק את הארומה המיוחדת.