מרק גולש הונגרי

מרק גולש הונגרי מרק גולש הונגרי

לפני כמה חודשים הייתי בבודפשט שבהונגריה, שם אכלתי את אחת ממנות הדגל של המטבח ההונגרי, מרק גולש. מאז ניסיתי לפצח את המתכון של המרק גולש, כי הוא היה כל כך טעים. ובכדי להיות סגור על הטעמים, הייתי חייב לחזור לאותה המסעדה לאכול אותו שוב. ונראה לי שהצלחתי לפצח את המתכון של מרק גולש הונגרי הכי טעים שאכלתי.

 

רכיבים:

שמן זית
3 בצלים קצוצים
4 שיני שום
750 גרם בשר שריר או כתף חתוך לקוביות
135 גרם קבנוס (3 יחידות)
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל
1 רסק עגבניות
1 עגבנייה מקולפת וחתוכה לקוביות
9-10 כוסות מים חמים או ציר מרק
2 כפות אבקת מרק (אין צורך אם משתמשים בציר מרק)
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
5 תפו"א חתוכים לקוביות

 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט ומוסיפים את השום.
  • מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים מכל הכיוונים עד שהוא נסגר.
  • מוסיפים את הקבנוס לטיגון קל
  • מוסיפים את הפפריקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל ומטגנים עוד כשתי דקות.
  • מוסיפים את העגבנייה ואת רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים מעט.
  • מוסיפים את המים ואבקת מרק ומערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים את הבשר כשעה על אש נמוכה עד שהוא מתרכך.
  • מוסיפים את הפלפלים ותפו"א ומבשלים למשך שעה נוספת על אש נמוכה

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

9 תגובות

  1. ליאן הגב

    הונגרים מעולם לא היו משתמשים באבקות מרק בתבשילים שלהם…
    ובשום מתכון הונגרי שראיתי (והמשפחה שלי כולם הונגרים) אין שימוש בציר
    מים עושים את העבודה נהדר…

  2. אליאן הגב

    בהוראה השנייה – למה התכוונתם ב"עד שהוא נסגר"? והאם חייבים להשתמש בקבנוס?

    • בישולצ'יק הגב

      היי אליאן
      שמוסיפים את הבשר יש לתת לא צריבה מגל הכיוונים, עד שהוא מקבל גוון אפור.
      ולגבי הקבנוס לא חובה אם אין או לא אוהבים, המטרה שלו היא בעיקר להוסיף טעם מעושן לתבשיל.

  3. חנה ורטש הגב

    למה אין במתכון את מספר המנות?

  4. אבי הגב

    היי, לאיזה גודל של קוביות לחתוך את הבשר ואת הקבנוס?

    • בישולצ'יק הגב

      תבקש מהקצב שיחתוך לך את הבשר למרק, החתיחות לו צריכות להיות קטנות כי אחר כך הבשר מתפורר.

  5. צילה הגב

    במרק גולש רשום 1 רסק עגבניות. קופסא של 100 גרם או 240 גרם ?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד