לפני כמה חודשים הייתי בבודפשט שבהונגריה, שם אכלתי את אחת ממנות הדגל של המטבח ההונגרי, מרק גולש. מאז ניסיתי לפצח את המתכון של המרק גולש, כי הוא היה כל כך טעים. ובכדי להיות סגור על הטעמים, הייתי חייב לחזור לאותה המסעדה לאכול אותו שוב. ונראה לי שהצלחתי לפצח את המתכון של מרק גולש הונגרי הכי טעים שאכלתי.
רכיבים:
שמן זית
3 בצלים קצוצים
4 שיני שום
750 גרם בשר שריר או כתף חתוך לקוביות
135 גרם קבנוס (3 יחידות)
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל
1 רסק עגבניות
1 עגבנייה מקולפת וחתוכה לקוביות
9-10 כוסות מים חמים או ציר מרק
2 כפות אבקת מרק (אין צורך אם משתמשים בציר מרק)
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
5 תפו"א חתוכים לקוביות
אופן הכנה:
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט ומוסיפים את השום.
- מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים מכל הכיוונים עד שהוא נסגר.
- מוסיפים את הקבנוס לטיגון קל
- מוסיפים את הפפריקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל ומטגנים עוד כשתי דקות.
- מוסיפים את העגבנייה ואת רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים מעט.
- מוסיפים את המים ואבקת מרק ומערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים את הבשר כשעה על אש נמוכה עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את הפלפלים ותפו"א ומבשלים למשך שעה נוספת על אש נמוכה
הונגרים מעולם לא היו משתמשים באבקות מרק בתבשילים שלהם…
ובשום מתכון הונגרי שראיתי (והמשפחה שלי כולם הונגרים) אין שימוש בציר
מים עושים את העבודה נהדר…
בהוראה השנייה – למה התכוונתם ב"עד שהוא נסגר"? והאם חייבים להשתמש בקבנוס?
היי אליאן
שמוסיפים את הבשר יש לתת לא צריבה מגל הכיוונים, עד שהוא מקבל גוון אפור.
ולגבי הקבנוס לא חובה אם אין או לא אוהבים, המטרה שלו היא בעיקר להוסיף טעם מעושן לתבשיל.
למה אין במתכון את מספר המנות?
היי חנה זה יוצא באזור השמונה מנות גדולות של מרק
היי, לאיזה גודל של קוביות לחתוך את הבשר ואת הקבנוס?
תבקש מהקצב שיחתוך לך את הבשר למרק, החתיחות לו צריכות להיות קטנות כי אחר כך הבשר מתפורר.
במרק גולש רשום 1 רסק עגבניות. קופסא של 100 גרם או 240 גרם ?
הכוונה לרסק עגבניות קטן של 100 גרם