טוב כבר אמרתי, מצה בריי היא אחת המנות אהובות על הילדים שלי בפסח, הכיף שיש בלהכין מצה בריי הוא בפשטות ויכולת המשחק ברכיבים. אבל החלק הכי כיף זה לראות את הילדים שמחים ומחסלים את הכול מהצלחת.
רכיבים:
3 מצות
גבינה לבנה 5%
גבינה צהובה
2 ביצים
מלח
פלפל
2 כפות שמן
אופן הכנה:
- מרטיבים את המצות עם הרבה מים ועוטפים את המצות במגבת למשך 5 דקות.
- חותכים את המצה לחצי ומורחים שיכבה דקה של גבינה לבנה ומניחים מעל פרוסת גבינה צהובה.
- טורפים את הביצים בקערה שטוחה ומתבלים במלח, פלפל.
- מחממים שמן במחבת טפלון.
- מגלגלים את המצה לרוחב וטובלים בביצה ומניחים ישר במחבת. מטגנים 3 דקות שהתחתית מזהיבה והופכים את המצה בריי להמשך טיגון עד שגם הצד השני מזהיב.
גיוונים ושדרוגים נוספים:
ממרח עגבניות מיובשות
ממרח פסטו
אחד הדברים הטעימים, הגבינה הלבנה לא מאוד מורגשת אבל יש איזה מליחות כזאת. וזה ממישהי שלא מעריצה מצות:)
תודה!!!
היי עמית
גם אני לא חסיד של מצות אבל זה ממש טעים והגבינה הלבה בהחלט מוסיפה
ופסח יש רק פעם בשנה, אז שיהיה לנו טעים 🙂
חג שמח
איזה יופי נפלא פשוט וקל יאמיי ממש מצויין תודה רבה ♥
היי זיוי
תודה רבה וחג שמח
נראה ממש טוב
חג שמח
תודה רבה ורד שווה לנסות ותספרי איך יצא
חג שמח
הכנתי היום ויצא טעים! בנוסף לגבינות מרחתי ממרח זיתים/עגבניות מיובשות משדרג את הטעם!
תודה רבה לירון
נשמע ממש טעים
שיהיה חג שמח 🙂
טעייייים! טועם כמו טוסט / פיצה דקה…
אני לא אוהבת גבינה לבנה אז השתמשתי בקוטג', שמורגש ומעדן את המליחות של הגבינצ. כדאי להוסיף גם תוספות כמו של פיצה. אני הייתי מוסיפה בצל יבש.. אפשר גם זיתים למשל.
הכנתי ויצא ממש טעים. הבן שלי רוצה לאכל את זה כל ערב 🙂
היי דנה שמח שהילדון אוהב את המצה בריי
מזל שנשארו לו עוד כמה ימים לחג 🙂
שהיה חג שמח ותודה רבה על שיתוף
בתמונה זה לא נראה מגולגל, ככה זה נראה אחרי הטיגון?
חג שמח אביטל
צריך לקפל את המצה לפני התיגון