מצה בריי מפתיע

מצה בריי משודרג

טוב כבר אמרתי, מצה בריי היא אחת המנות אהובות על הילדים שלי בפסח, הכיף שיש בלהכין מצה בריי הוא בפשטות ויכולת המשחק ברכיבים. אבל החלק הכי כיף זה לראות את הילדים שמחים ומחסלים את הכול מהצלחת.

רכיבים:

3 מצות
גבינה לבנה 5%
גבינה צהובה
2 ביצים
מלח
פלפל
2 כפות שמן

אופן הכנה:

  • מרטיבים את המצות עם הרבה מים ועוטפים את המצות במגבת למשך 5 דקות.
  • חותכים את המצה לחצי ומורחים שיכבה דקה של גבינה לבנה ומניחים מעל פרוסת גבינה צהובה.
  • טורפים את הביצים בקערה שטוחה ומתבלים במלח, פלפל.
  • מחממים שמן במחבת טפלון.
  • מגלגלים את המצה לרוחב וטובלים בביצה ומניחים ישר במחבת. מטגנים 3 דקות שהתחתית מזהיבה והופכים את המצה בריי להמשך טיגון עד שגם הצד השני מזהיב.

גיוונים ושדרוגים נוספים:

ממרח עגבניות מיובשות
ממרח פסטו

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

13 תגובות

  1. עמית הגב

    אחד הדברים הטעימים, הגבינה הלבנה לא מאוד מורגשת אבל יש איזה מליחות כזאת. וזה ממישהי שלא מעריצה מצות:)
    תודה!!!

    • בישולצ'יק הגב

      היי עמית
      גם אני לא חסיד של מצות אבל זה ממש טעים והגבינה הלבה בהחלט מוסיפה
      ופסח יש רק פעם בשנה, אז שיהיה לנו טעים 🙂
      חג שמח

    • זיוי - Zivi Azal הגב

      איזה יופי נפלא פשוט וקל יאמיי ממש מצויין תודה רבה ♥

  2. ורד הגב

    נראה ממש טוב
    חג שמח

  3. לירון הגב

    הכנתי היום ויצא טעים! בנוסף לגבינות מרחתי ממרח זיתים/עגבניות מיובשות משדרג את הטעם!

  4. קוון הגב

    טעייייים! טועם כמו טוסט / פיצה דקה…
    אני לא אוהבת גבינה לבנה אז השתמשתי בקוטג', שמורגש ומעדן את המליחות של הגבינצ. כדאי להוסיף גם תוספות כמו של פיצה. אני הייתי מוסיפה בצל יבש.. אפשר גם זיתים למשל.

  5. דנה הגב

    הכנתי ויצא ממש טעים. הבן שלי רוצה לאכל את זה כל ערב 🙂

    • בישולצ'יק הגב

      היי דנה שמח שהילדון אוהב את המצה בריי
      מזל שנשארו לו עוד כמה ימים לחג 🙂
      שהיה חג שמח ותודה רבה על שיתוף

  6. אביטל הגב

    בתמונה זה לא נראה מגולגל, ככה זה נראה אחרי הטיגון?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד