מאפינס תירס שמכינים בשתיים וחצי דקות, הם יוצאים כל כך טעימים שהילדים לא מפסיקים לנשנש. אני מאוד אוהב להכין אותם יום קודם לפני שאנחנו יוצאים לטיול ועם ירקות חתוכים וטחינה זה יופי של ארוחת בוקר לדרך.
רכיבים:
2 כוס גרגירי תירס קפואים
1 גביע קוטג'
1 שמנת חמוצה (200 גרם)
3 ביצים
3 כפות שמן
1 כוס גבינה צהובה מגורדת (70 גרם)
1/2 1 כוס קמח תופח
מלח
פלפל
אופן הכנה:
- בקערה מניחים את התירס, גבינת קוטג', שמנת חמוצה, גבינה צהובה מגורדת, ביצים ואת השמן ומערבבים.
- מוסיפים לקערה את הקמח, מלח והפלפל ומערבבים (לא לערבב יותר מידי)
- משמנים עם ספרי שמן את התבנית מאפינס ויוצקים מהבלילה כ 3/4 גובה לתוך השקעים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ 20-25 דקות, עד שם מקבלים גוון זהוב.
האם אפשר לעשות מתירס בקופסא
כמו כן, האם אפשר להפחית בכמות הקמח או לשים משהו אחר במקום
היי נורית את יכולה להכין מתירס בקופסא, אבל עדיף תירס לא מתוק.
לגבי הקמח את יכולה להחליף בקמח תירס, אבל עדין לא ניסיתי בעצמי או להוריד חצי כוס קמח, אבל לא יותר.
אשמח לשמוע איך יציא לך
אפשר להכין בצורת פשטידה?
היי שושי אין בעיה להכין בצורה של פשטידה 🙂
לא ציינתם מתי להוסיף את הגבינה הצהובה?
היי רחלי צודקת ותיקנתי
תודה רבה על ההערה
מתכון טעים מאוד!!
את יכולה לעשות גם מתכונים של חביתות
כלומר תוספות וחביתות יותר משודרגות?
"גרגרי תירס קפואים" – האם להכניסם לבלילה כשהם עדיין קפואים או להפשיר קודם? האם אפשר להשתמש בתירס מקופסת שימורים?
היי נדב
אתה יכול להכניס לבלילה את התירס קפוא או להשתמש בתירס מקופסת שימורים.
אני אישית מעדיף תירס קפוא כי הוא לא מתוק
אתה מוזמן לשתף איך יצא לך 🙂
שכחתי משהו חשוב: כמה יחידות יוצאות מכמות כזו?
שאלה באמת חשובה (-: ועכשיו אני רואה שבאמת לא רשמתי
יוצאים 16 יחידות
מוצלח מאוד.
תודה
תודה רבה
מה אפשר לשיםבמקום הגבינה הצהובה?
היי הדס
את יכולה להחליף את הגבינה הצהובה בכל גבינה קשה מגורדת.
לדוגמה גבינה בולגרית, קשקבל, פטה
מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה?
היי סיון
אפשרי להחליף בגבינת קוטג', יוגורט