המתכון הזה של מאפינס זיתים ממש מוצלח, מכינים אותו בחמש דקות, הכול בקערה אחת, בלי יותר מידי בלאגן ומתקבלים מאפינס זיתים רכים וממש טעמים. רק להכין איזה סלט קטן בצד ויש לכם יופי של ארוחה בריאה וטעימה.
רכיבים:
1 קוטג' 5%
1 שמנת חמוצה 9%
1 גבינה לבנה 9%
3 ביצים
חצי קופסה טבעות זיתים
100 גר' גבינה צהובה
1 כף שמן זית
4 כפות קמח תופח
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את כל המצרכים לבלילה אחידה.
- משמנים תבנית סיליקון של מאפינס במעט שמן ויוצקים פנימה את התערובת עד 3/4 גובה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ואופים למשך כ 30 דקות.
- יש לבדוק עם קיסם שהמאפינס יבש מבפנים ושהוא זהוב בצדדים, אז יש להוציא אותם מהתנור.
- לאחר שהוצאנו את התבנית מהתנור יש להוציא את המאפינס מהתבנית זמן קצר לאחר מכן ולהניח הפוך על רשת ולתת להם להצטנן.
בישולצ'יק אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה
בישולצ׳ק,המאפינס זיתים נראים ממש מעולים,זה מה שאני מכינה היום.
תודה רבה בתיה
הכנתי את המאפינס זיתים בשינויים קלים ויצא מעולה
השינויים שעשיתי הם במקום שמנת רזה הכנסתי שמנת חמוצה רגילה, לא שמתי גבינה לבנה , את הקמח התופח המרתי ב4 כפות שקדים טחונים ולא שמתי שמן זית
יצא מתכון ללא גלוטן וכמעט ללא פחמימות
היי נורית
תודה רבה על השיתוף
לא צריך מלח?
היי ורד
אין צורך במלח וזה יוצא ממש טעים כמו שזה
לא כתוב איזה כמות זו ולכמה מאפינס זה מספיק.
היי רחל
זה מאוד תלוי באיזה גודל של תבנית מאפינס את משתמשת, אבל בגדול יוצאים כ 20 מאפינס
הכוונה לגבינת שמנת או לשמנת לבישול?
היי חני
הכוונה לשמנת
עדיין לא ברור מהתשובה שלך לאיזו שמנת התכוונת.
השתמשתי בשמנת לבישול והבלילה יצאה ממש דלילה. ככה צריך להיות?
היי חני
סליחה אם לא הייתי ברור
את צריכה להשתמש בשמנת חמוצה (בגביע)
ממליצה לך לכתוב את זה במתכון…
חבל.. הם הלכו לפח..
להמלצתך תיקנתי
מה שמרגיז בכל המתכונים שלכם, כשרוצים להדפיס כל מתכון זה 6 דפים.
היי שושי תודה רבה על ההערה אני הטפל בזה
זה באמת מבאס שזה ככה
האם אפשר להמיר לקמח כוסמין ועוד אבקת אפיה?
היי שני
לא ניסיתי אבל לא נראה לי שתהיה עם זה בעיה
תודה רבה !
נעזרת במתכונים שלכם מלאאא והכל יוצא ממש טעים.
היי טלי
איזה כיף לשמוע, תודה על הפירגון ותמשיכי להנות מהמתכונים שלי 🙂
הכנתי ויצא מעולה.
הוספתי קצת יותר גבינה צהובה כי ככה אוהבים פה😊