כמה פשוט כך טעים! רעיון מצוין לגיוון לארוחת הערב לילדים, אצלי זה נחטף בשניות. באמת שיש כאן שתי דקות עבודה, בלי יותר מידי רכיבים ותהליכי הכנה ויש לכם מאפינס בטטה שנחטף בשניות.
רכיבים:
שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 בטטות בינוניות מגורדות
1/2 כוס קמח תופח
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל
2 ביצים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט, ומוסיפים לבטטה המגורדת. מוסיפים פפריקה, מלח, פלפל, ביצים, קמח ומערבבים לבלילה אחידה.
- מניחים בתוך תבנית מאפינס או רינג ואם אין אז יוצרים צורה של לביבה ומניחים על תבנית עם ניר אפיה.
אופים בתנור למשך 30 דקות.
תודה רבה ממש מתכון קל וטעים
תודה רבה בטי
נראה מעולה, כדאי להוסיף גבינה ?
היי איריס
למרות שלא ניסיתי כי אני אוהב אותם ככה
את יכולה להוסיף מעט גבינה מלוחה
זהו? בלי נוזלים ובלי שום שומן??
היי נועה
יש מעט שמן בטיגון של הבצל זה הכל ומספיק
ניסיתי בתבנית אינגליש קייק, יצא ממש טעים, יש לי דרישה מהמשפחה ל"עוד"
ורדית יופי של יצירתיות ותודה רבה על השיתוף
תודה בישולצ'יק. דרך נהדרת לגרום לקטנים לאכול בריא
היי איריס נכון גם הילדים שלי טורפים אותם 🙂
היי,
שאלה של מתחילה: יש צורך בטיגון הבטטה לפני? או בישול?
תודה
היי יהודית
לא אין צורך לטגן או לבשל את הבטטה לפני מספיק לגרד אותה, היא כבר מתרככת באפיה
האם אפשר עם קמח תירס,לאלה שלא אוכלים קמח לבן
שלום שלמה
לא ניסיתי אבל לא צריכה להיות בעיה
אשמח לדעת איך יוצאו לך עם קמח תירס
תודה! קל וממש טעים
תודה רבה מינה
האמת לא יצא לי טוב. לא יודעת למה. יצא רטוב מדיי ורך מדיי. אולי לא מספיק קמח?!
הי, התינוקת שלי רכישה לבתים, יש מצב להחליף את הבצים במשהו אחר?
היי לכמה מאפינס מספיק?
כמה מלח / פלפל?
תודה
היי ליטל
יוצאים באזור ה 24 יחידות
מלח ופלפל זה כבר לפי הטעם, אבל פחות או יותר חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל
שלום. האם ניתן לשמור את הבלילה לילה במקרר ולאפות בבוקר?
היי מאיה
לא מומלץ לשמור את הבלילה, עדיף לאפות בערב ולחמם בתנור בבוקר.
היי, האם אפשר להקפיא את המאפינס?
היי מירב
אין בעיה להקפיא
מתכון פשוט וממש טעים. תודה!!
היי, נראה מצויין אבל אני טבעונית אז אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הביצים. תודה!
היי נטע
לא ניסיתי ואני לא רוצה לתת לך סתם תשובה
לכמה מנות מאפינס הכמות מתאימה? 12?
היי כן בין 12 ל 14
קצת התבלבלתי, ב-4/18 זו הייתה התשובה לכמה יחידות יוצא, ״…יוצאים באזור ה 24 יחידות
מלח ופלפל זה כבר לפי הטעם, אבל פחות או יותר חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל״
וכאן זה הצטמצם, זה כמעט להכפיל כמות.
אז כמה זה יוצא?
אני פשוט מעשירה עצמי גם מהשאלות והתשובות.
היי זה מאוד תלוי בגודל של התבנית מאפינס
בשקעים קטנים זה יוצא באזור ה 24 יחידות
בתבנית גדולה אז באזור ה 12 יחידות
היי,
על איזה חלק של הפומפיה מגרדים את הבטטה?
היי חן
עם החלק הגס של הפומפיה
גם לי יצא נוזלי מידיי.. נדמה לי שחסר היה קמח
היי, האם ניתן להשתמש בקמח רגיל? אם צריך להוסיף אבקת אפיה, כמה להוסיף?
היי סיגל
את יכולה להשתמש הקמח רגיל ולהוסיף חצי כפית של אבקת אפיה
יצא נהדר!
היה קשה להוציא אותן מתבנית אלומניום שקעים למרות שריססתי בשמן..