אחד הדברים הכייפים זה לאפות בבית מאפי שמרים, המתכון הזה של לחמניות מתוקות מככב אצלנו. עזבו את זה שהריח של האפייה ממלא את כל הבית שזה לבד נחמה גדולה, אבל הכיף של הילדים לקבל כריך עם לחמנייה מתוקה תוצרת בית הוא הכיף הגדול. דרך אגב אני יודע שרבים פוחדים מהכנה של בצק שמרים, אבל באמת שאין ממה לפחד. לכו עם המתכון צעד אחר צעד ויש לכם לחמניות מתוקות ממש כמו במאפייה.
מתכון ל 16 לחמניות מתוקות
רכיבים:
1 קילו קמח (מנופה)
50 גרם שמרית (1 חבילה)
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
1 ביצה
2 כוסות מים
1/2 כוס צימוקים (לא חובה)
1 ביצה טרופה
שומשום לקישוט
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, שמן, מלח וביצה, בהדרגה מוסיפים את המים ומערבלים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- מוסיפים את הצימוקים וממשיכים בלישה עד שהם נטמעים בבצק.
- מכסים את קערת הבצק עם מגבת ונותנים לבצק לתפוח למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
- לאחר שהבצק תפח חותכים מימנו חתיכה קטנה (130 גרם) ויוצרים נחש, עכשיו מתחיל החלק היצירתי שלכם. ניתן להכין את הלחמניות בכל צורה שבה אתם חפצים. כמובן שישנן המון צורות לקליעת לחמניות, אבל הקלה ביותר היא השבלול. איך עושים את זה? לוקחים את הבצק בצורת נחש שהכנו ופשוט מגלגלים את אחת הקצוות עד שנוצרת צורה של שבלול.
- שיטה נוספת מעט יותר קשה להסבר, אבל מבטיח להשתדל. לוקחים את נחש הבצק שהכנו ויוצרים איתו את הספרה 9, את הרצועה הארוכה משחילים בחור שנוצר. את קצה העיגול הפתוח מסובבים בכדי ליצור את הספרה 8 ואת שארית הבצק מעבירים בחור שנוצר והרי יש לכם לחמנייה בכף היד. זה היה ברור? אם לא אני מצרף תמונות למטה ומקווה מאוד שהן יעזרו לכם.
- אחרי שגלגלתם את הלחמניות מניחים אותן בתבנית עם נייר אפייה ונותנים להן לתפוח שוב כ- 20 דקות, עד שהן מכפילות את נפחן.
- מורחים ביצה טרופה על הלחמניות ומעל מפזרים שומשום, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים במשך 15 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון שחום.
בישולצ'יק מסביר איך מכינים לחמניות מתוקות צעד אחרי צעד:
תודה רבה
מכינה עכשיו לנכדים שלי
תודה רבה חוה
אשמח לשמוע איך יצאו לך הלחמניות
הלחמניות נראות סוף הדרך
תודה רבה על המתכון
תודה רבה על המתכון
בשמחה עופר
עשיתי את הלחמניות מקמח שמרים ויצאו מעולה?
היי נורית תודה רבה על השיתוף שמח שיצא טעים
אם רוצה להחליף את 50 גרם השמרים בשמרים יבשים. כמה לשים??
היי שמרית
1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרים טריים (שמרית)= 2 כפות (17 גרם) שמרים יבשים.
את יכולה לבדוק גם בטבלת המרת מידות אפיה
https://www.bishulchic.co.il/טבלת-המרת-מידות-אפיה/
מתכון לא מדוייק.תוצאה מאכזבת.
כמות הלחמניות המתקבלת לפי 130 גר' ללחמניה היא 12 ולא 16 (שקלתי).
הלחמניות יוצאות מאוד כבדות (ולא החסרתי זמן התפחה).
אפיתי לחמנית מאורכות ולא קלועות.
לאחר 15 דקות אפיה ב180 מעלות התקבלו לחמניות שחומות מבחוץ אבל בצקיות מבפנים. נאלצתי להנמיך את החום ולהכניסן לסיבוב נוסף על מנת לקבל מעט אווריריות. התחושה היא של לחמניה דחוסה וכבדה.
בזבוז של זמן עבודה וחמרים ביחס לתוצאה ה(מאוד)מאכזבת.
אני חוזרת למתכון הפשוט הזה http://www.mako.co.il/…/Recipe-3f286d40f763b31006.htm
אהבתי · השיבי · לפני מספר שניות
לפעמים יש סוגי חיטה וקמח שדורשים יותר מים..כדי לקבל בצק גמיש.
וכן אפשרות גם שהלישה לא היתה מספיקה והגלוטן לא יתפתח.
המתכון מעולה ..
היי הילה
אני מסכים איתך וזה מגיע עם הניסיון שעובדים בצק שמרים
חייבת לציין שלא הולך לי עם לחם… יותר מדי נסיונות כושלים..
אבל בשביל לשרוף את הזמן של הצום (ט באב) אמרתי אני אנסה..
והלחמניות יצאו מ-ו-ש-ל-מ-ו-ת!
אווריריות ויפות כמו שקונים.
בהחלט מאמצת את המתכון, תודה רבה!
היי קטי
איזה כיף לשמוע
תודה רבה על השיתוף 🙂
תודה רבה על המתכון הנהדר ? הלחמניות יצאו מושלמות אוריריות טעימות בטרוף אפילו בעלי שלא אוהב בדרך כלל לחמניות אכל בשמחה , הילדים מאוד אהבו.תודה
היי יאנה
תודה רבה על התגובה, זה תמיד משמח ומחמם את הלב 🙂