אין על ימי שישי, אני מאוד אוהב להחזיר את הילדים מהגן, אז הם רצים אלי בחיבוק גדול ובלי שאבקש הם מכבדים אותי בלחמניות שהם הכינו. אני ממש לא זוכר אם בתור ילד הכנתי לחמניות בגן, אבל החלטתי לעשות קצת פעילות במטבח עם הילדים ושילמדו אותי איך מכינים לחמניות כמו בגן הילדים. אז היה לי יופי של שיעור פרטי מהצאצאים והלחמניות יצאו פשוט טעימות.
רכיבים:
1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
50 גרם סוכר (8 כפות)
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים
אופן הכנה:
- במיקסר עם וו לישה (אפשר גם בקערה) מערבבים את הקמח, שמרים, מלח, סוכר ושמן, במהירות בינונית.
- מוסיפים את המים בשלבים לפי הצורך ולשים במהירות בינונית עד שמתקבל בצק גמיש.
- מכסים את קערת הבצק ונותנים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
- על משטח עבודה מעט מקומח מכינים לחמניות בכל צורה שרוצים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- נותנים ללחמניות לתפוח 20 דקות נוספות, מעל מורחים שכבה דקה של ביצה ומפזרים מעל שומשום.
- מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך 15 דקות.
יש מצב שאם התגובה לא משבחת פשוט מוחקים אותה?
טעות בפוסט
היי איריס
אני לא מוחק תגובות גם אם הם לא לטעמי 🙂
אחד אתרי האוכל הטובים…
למה אין אודות על בישולצ'יק -כותב התוכן
נשמח למשהו , קצתת אודות -משהו כזה…
היי אפרת
בעולם שכולם רוצים להיות מפורסמים אני מעדיף להישאר בישולצ'יק
הבלוג נכתב מהלב והוא מנגיש את המתכונים שאני אוהב להכין למשפחתי
תודה רבה על הפירגון
המשך בישול טעים ונעים
בישולצ'יק