כדורי תפוחי אדמה שהילדים שלי מחסלים בשניות, הם כל כך קלים להכנה וסופר טעימים, קריספיים מבחוץ ונמסים בפה מבפנים.
רכיבים:
5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים
1/2 כוס גבנ"צ מגורדת
3 כפות קמח
1 ביצה
מלח
פלפל
פירורי לחם
אופן הכנה:
- בסיר מבשלים את תפוחי האדמה המקולפים, עד שהם מתרככים, מסננים את המים ומועכים אותם לפירה אחיד וחלק.
- מוסיפים גבינה צהובה, קמח, ביצה, מלח, פלפל ומערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה.
- בקערה עם פירורי לחם עוטפים את כדורי תפוחי האדמה מכל הצדדים. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים את כדורי תפוחי האדמה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים 25 דקות. הופכים את הכדורים וממשיכים לאפות לעוד 10 דקות.
תודה רבה יצא מצוין
הילדים ממש חיסלו את זה, איזה כיף
לא טעים בכלל!!!
ממש חבל על מה שהכנתי..
עם קצת שדרוגים, יצא נפלא. במקום תפ"א אחד (מתוך החמישה), הוספתי בטטה, קצת עשבי תיבול יבשים בשביל הטעם, וחמאה בפירה.
אבל זמן האפייה היה ארוך יותר ממה שכתוב, כי הם עדיין היו מאוד רכים.
אחלה תוספת לארוחת חנוכה 🙂
היי מירב
שמח לשמוע שיצא לך טעים
ותודה רבה על השיתוף 🙂