חציל הוא אחד הירקות המופלאים, אפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים. אך מסיבה כלשהי רבים מפחדים להשתמש בו, אולי בגלל השמן בטיגון. המתכון הזה מסביר בפשטות איך מכינים חציל בתנור בדרך קלה ומהירה, בלי יותר מידי שמן. עם המתכון הזה של חציל בתנור ניתן להכין עוד הרבה דברים שאותם אשתף בהמשך.
רכיבים:
1 חציל
שמן
מלח
פלפל
אופן הכנה:
- חותכים את החציל לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ.
- מניחים נייר אפיה בתבנית ומברישים בשמן.
- מסדרים את החצילים בתבנית ומורחים אותם בשמן.
- מפזרים מעל מעט מלח גס ופלפל.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך 15 דקות ומורחים שוב את החצילים בשמן וממשיכים לאפות למשך 10-15 דקות נוספות.
מתכונים כאלה אני אוהבת . קלים וטעימים.
אפשר להוסיף מעט שום כתוש או לפזר אבקת שום, יוצא טעים מאוד