בחש

בחש מתכון שעובר במשך דורות

טוב, בחש זה אחד המתכונים המסורתיים שאני ממש אוהב, הייתי צריך לעבוד קשה בכדי לקבל אותו. אתם יודעים, מתכונים שעוברים במשפחה עם שנים של ניסיון הכנה, מקבלים טעם מאוד מיוחד. המתכון הזה של תבשיל בחש מקבל טעמים מדהימים בזכות הירק וכל יום שעובר הוא סופג את הטעמים עוד יותר ונהיה הרבה יותר טעים. בגלל זה הרבה פעמים אני מכין אותו יום לפני.

 

רכיבים:

שמן
1/2 קילו בשר חתוך לרצועות קטנות
1 בצל קצוץ דק
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
מלח
פלפל
5 כוסות מים
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
צרור עלי כוסברה
צרור עלי שמיר
3 כוסות אורז

 

אופן הכנה:

  • בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל, עד שהוא מזהיב מעט ומוסיפים את הבשר לטיגון עד שהוא נסגר מכל הכיוונים.
  • מוסיפים כמון, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 5 דקות ומוסיפים את המים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור למשך 30 דקות.
  • מוסיפים את הכוסברה, פטרוזיליה ושמיר ומבשלים עוד 15 דקות נוספות
  • מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים במשך 20 דקות נוספות עם מכסה סגור.
  • אחרי שמורידים מהאש נותנים לתבשיל בחש לנוח עוד 10-15 דקות מבלי לפתוח את הסיר. אז פותחים ומערבבים.

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

4 תגובות

  1. אורנה הגב

    היי
    איזה בשר כדאי?

    • בישולצ'יק הגב

      היי אורנה
      עדיף לא בשר שדורש בישול ארוך
      אני מכין פעם עם בשר צלעות או כתף ואפילו עם חזה עוף זה יוצא ממש טעים 🙂

  2. שרה ביטון הגב

    שלום,
    הבנתי שניתן להכין עם חזה עוף, האם ניתן להכין גם עם בשר טחון?

    • בישולצ'יק הגב

      היי שרה
      ניתן להשתמש גם בבשר טחון עדיף בשר שמן כמו בשר כבש
      ואם ניתן להכין יום לפני אז עדיף כי האורז סופג את כל הטעמים

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד